Belo meso može da se pohuje, da se griluje, kuva... Kako god da ga napravite ukus je uvek fantastičan, a još jedan plus je i to što se baš brzo sprema. Za današnji ručak vam predlažemo da probate prženo belo meso u predivnom slatko-kiselom sosu. Ne morate da budete majstor u kuhinji samo prženo meso dodajte u umak od meda, sirćea i sojinog sosa, a poslužite sa pirinčem ili pire krompirom.
- Sastojci:
- 4 pileća filea
- 1/4 kašičice tucane paprike
- 5 čenova belog luka
- 1 kašika sirćeta
- 1/3 šolje meda
- 2 kašika ojster sosa (po želji)
- 2 kašike sojinog sos
- 1/3 šolje brašna
- 4 kašike putera
- 1/4 šolje bujona
Priprema:
Isecite meso na tanke šnicle, pa izlupajte čekićem. Posolite i pobiberite sa obe strane. Uvaljajte u brašno i ispržite na istopljenom puteru. Izvadite meso iz tiganja, pa dodajte još malo putera. Kada se istopi dodajte mleveni beli luk, a kada se on proprži sipajte med, sojin sos, ojster sos, bujon i sirće. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok ne krene da ključa, a onda vratite meso. Prelijte meso umakom, a onda smanjite temepraturu i ostavite da se krčka još par minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu