Belo meso je jako zdravo, a često se koristi i kada ste na dijeti. Ako volite da ga jedete, a dosadili su vam klasični načini spremanja, kao što je pohovanje ili prženje onda vam predlažemo da ga napravite u fantastičnom slatko-kiselom sosu. Ispržite meso, a onda ga prelijte medom i soja sosom i napravićete sočno meso koje će svi obožavati.
- Sastojci:
- 3 pileća filea
- 60 g brašna
- 4 kocke putera
- 4 čena belog luka
- 1,5 kašika sirćeta
- 1 kašika soja sosa
- 90 g meda
Priprema:
Belo meso sa jedne strane isecite u uzduž i popreko, ali ne do kraja. Treba da napravite oblik kocke. Posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Ispržite na istopljenom puteru (3 kocke), pa dodajte sitno seckan beli luk. Dodajte još jednu kocku putera i sipajte sirće, med i soja sosa. Promešajte. Pržite još minut, dva, pa izvadite iz tiganja i prelijte sosom. Ukrasite seckanim peršunom ili vlašcem, ako želite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus