Belo meso je čest izbor za jelo, jer osim što se lako sprema i vrlo je ukusno. Postoji puno recepta za pripremu belog mesa, a mi vam predlažemo da isprobate ovaj. Napunite belo meso pečurkama i pirinčem, a onda premažite majonezom i ispecite.Na kraju se posipa sirom koji se razvlači kada se istopi. Preukusno jelo koje ne zahteva preterane kulinarske sposobnosti. 

  • Sastojci:
  • 400 g pečuraka
  • 1 crni luk 
  • 600 g belog mesa
  • 120 g tvrdog sira 
  • pirinač
  • majonez

Priprema:
Propržite seckane pečurke, a zatim dodajte i seckani crni luk. Posolite. Meso isecite na šnicle, pa izlupajte čekiće za meso. Posolite i pobiberite, a onda stavite meso u neku manju posudu tako da obložite dno i ivice, ostavite da malo viri spolja. Koristite manju posudu. Stavite malo rendanog sira, pa nadev od pečuraka. Preko stavite pirinač koji ste prethodno skuvali i zatvorite mesom koje viri spolja. Pleh obložite pek papirom i malo nauljite. Poređajte meso tako što ćete okrenuti posudu da meso "izađe". Premažite majonezom, pa pecite na 180°C oko 20 minuta. Pospite rendanim sirom i pecite još nekih 10-15 minuta. 

Kako se pravi belo meso
Printscreen/YT/KAZAN 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE