Podvarak je omiljeno zimsko jelo, a osnovni sastojak je kiseli kupus. Pored njega možete da dodate malo belog vina i pirinča, jer će biti ukusniji, a najbolji je kada se ispeče sa mesom. Ono može da bude po izboru, a naš predlog ovaj put su bataci. Ako ispratite sve korake napravićete najukusnije jelo,a najbolje od svega je što se lako pravi, pa uspeva svakoj domaćici. Možete da služite i bez mesa, samo sa projom.
- Sastojci:
- 1 kg kupusa ribanca
- 3 crna luka
- malo kima
- 50 ml belog vina
- 2 lovorova lista
- 1 kašičice slatke paprike
- biber u zrnu
- malo pirinča
- 3-4 bataka
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, pa propržite u zagrejanom tiganju na malo ulja. Zatim dodajte kupus ribanac, promešajte, pa pospite slatku papriku, lovorov list, kim i biber u zrnu. Opet promešajte. Na kraju sipajte vino i ostavite da se dinsta. Povremeno sipajte vodu, kada vidite da fali. Kada se proprži dodajte pirinač, šaku do dve, pa pecite u rerni na 200°C da dobije lepu boju. Batake kratko propržite na malo ulja, a onda stavite preko podvarka i pecite zajedno.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem