Ovsene pahuljice su idealne za doručak, a i priprema je poprilično jednostavna, pa su super ako žurite, a želite zasitan obrok. Ovako pripremljene pahuljice su pravi zimski doručak, a dodaju se jabuke i banane, kao i cimet i vanila, pa su i neverovatno ukusne.Zapecite ih u rerni i napravite jedan od najlepših obroka. Ovaj doručak je super i kada ste na dijeti, samo umesto šećera možete da koristite zaslađivač, a obično mleko da zamenite biljnim.
- Sastojci:
- 85 g ovsenih pahuljica
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 banane
- cimet
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 120 ml mleka
- 1 mala jabuka
Priprema:
U blender sipajte ovsene pahuljice, jaje, šećer, vanilu, cimet, prašak za pecivo, bananu, sodu bikarbonu i mleko. Dobro izblendirajte i sipajte smesu u 2 manje posude koje mogu u rernu. U svaku ubacite par kockica jabuke koju ste prethodno oljuštili i isekli. U ostatak jabuka dodajte kašičicu cimeta i šećera i promešajte, pa stavite na vrh. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem