Ovsene pahuljice su idealne za doručak, a i priprema je poprilično jednostavna, pa su super ako žurite, a želite zasitan obrok. Ovako pripremljene pahuljice su pravi zimski doručak, a dodaju se jabuke i banane, kao i cimet i vanila, pa su i neverovatno ukusne.Zapecite ih u rerni i napravite jedan od najlepših obroka. Ovaj doručak je super i kada ste na dijeti, samo umesto šećera možete da koristite zaslađivač, a obično mleko da zamenite biljnim.
- Sastojci:
- 85 g ovsenih pahuljica
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 banane
- cimet
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 120 ml mleka
- 1 mala jabuka
Priprema:
U blender sipajte ovsene pahuljice, jaje, šećer, vanilu, cimet, prašak za pecivo, bananu, sodu bikarbonu i mleko. Dobro izblendirajte i sipajte smesu u 2 manje posude koje mogu u rernu. U svaku ubacite par kockica jabuke koju ste prethodno oljuštili i isekli. U ostatak jabuka dodajte kašičicu cimeta i šećera i promešajte, pa stavite na vrh. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus