Nikad ukusniji recept za čorbasti pasulj koji uspeva svima.

Ako volite čorbasti pasulj, onda obavezno isprobajte da napravite na američki način. Ne razlikuje se puno od srpskog, jedino što je njihov gušći i postoji jedan trik koji će ga učiniti ukusnijim. Kada potopite pasulj, obavezno ga posolite jer će tako zrno biti mekše i ukusnije, a na litar vode ide 15 g soli. Takođe, Amerikanci dodaju različito povrće u pasulj, a začini su obavezni. Služe ga sa pirinčem. Uživaćete u ukusu!
- Sastojci:
- 500 g crvenog pasulja
- 1 ljubičasti luk
- 1 crvena paprika
- 2 štapića celera
- 2 kašike paradajz paste
- 1 dimljena potkolenica
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica žalfije
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica sirćeta
Priprema:
Dan ranije potopite pasulj u vodu i posolite. Ide 15 g soli na litar vode, pa procenite koliko je potrebno. Ovaj trik pomaže da dobijete kremastiju strukturu unutar zrna. Sutradan procedite pasulj, pa isperete. U duboku šerpu sipajte ulje da pokrije dno, a zatim dodajte seckani ljubičasti luk, a zatim dodajte sekcanu papriku, kao i luk. Kada povrće malo omekša dodajte paradajz pastu. Dobro promešajte, pa dodajte pasulj. Sipajte vodu i promešajte, a kada krene da vri dodajte i dimljenu potkolenicu. Promešajte i začinite, pa kad krene lepo da ključa smanjite temperaturu. Kuvajte još nekih 45 minuta, uz povremeno mešanje. Isključite šporet i dodajte šećer i sirće, pa promešajte. Nemojte da preterujete sa sirćetom i šećerom jer oni služe da hrani daju jaču boju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.