Musaka je jelo čija je osnova mleveno meso, a drugi sastojci mogu da budu krompir, patlidžan, tikvice... Ovo jelo je odlično jer može da se pravi od najrazličitijih sastojaka, a većina njih se slaže savršeno, pa uglavnom nema greške. Mleveno meso možete da zamenite i belim, a od povrća možete da koristite skoro svako. Mi vam predlažemo da umesto tradicionalne napravite musaku iz tiganja posutu rendanim sirom.
- Sastojci:
- 4 krompira
- 450 g mešanog mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 paradajz
- 1 čen belog luka
- 100 g tvrdog sira
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica sušenog bosiljka
Priprema:
Krompir isecite na kolutove, pa propržite u nauljenom tiganju dok ne dobije boju. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i bosiljkom. U drugom tiganju proprežite mleveno meso, pa mu dodajte seckani crni luk i mleveni beli. Pržite još 10-ak minuta dok sve ne bude gotovo. Posolite i pobiberite. Meso sipajte u tiganj preko krompira, pa pospite rendanim sirom i paradajzom isečenim na kolutove. Ostavite još 5-7 minuta na šporetu, pa servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus