Musaka je jelo čija je osnova mleveno meso, a drugi sastojci mogu da budu krompir, patlidžan, tikvice... Ovo jelo je odlično jer može da se pravi od najrazličitijih sastojaka, a većina njih se slaže savršeno, pa uglavnom nema greške. Mleveno meso možete da zamenite i belim, a od povrća možete da koristite skoro svako. Mi vam predlažemo da umesto tradicionalne napravite musaku iz tiganja posutu rendanim sirom

  • Sastojci:
  • 4 krompira
  • 450 g mešanog mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 1 paradajz
  • 1 čen belog luka
  • 100 g tvrdog sira
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica sušenog bosiljka 

Priprema:
Krompir isecite na kolutove, pa propržite u nauljenom tiganju dok ne dobije boju. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i bosiljkom. U drugom tiganju proprežite mleveno meso, pa mu dodajte seckani crni luk i mleveni beli. Pržite još 10-ak minuta dok sve ne bude gotovo. Posolite i pobiberite. Meso sipajte u tiganj preko krompira, pa pospite rendanim sirom i paradajzom isečenim na kolutove. Ostavite još 5-7 minuta na šporetu, pa servirajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE