Musaka je jelo čija je osnova mleveno meso, a drugi sastojci mogu da budu krompir, patlidžan, tikvice... Ovo jelo je odlično jer može da se pravi od najrazličitijih sastojaka, a većina njih se slaže savršeno, pa uglavnom nema greške. Mleveno meso možete da zamenite i belim, a od povrća možete da koristite skoro svako. Mi vam predlažemo da umesto tradicionalne napravite musaku iz tiganja posutu rendanim sirom.
- Sastojci:
- 4 krompira
- 450 g mešanog mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 paradajz
- 1 čen belog luka
- 100 g tvrdog sira
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica sušenog bosiljka
Priprema:
Krompir isecite na kolutove, pa propržite u nauljenom tiganju dok ne dobije boju. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i bosiljkom. U drugom tiganju proprežite mleveno meso, pa mu dodajte seckani crni luk i mleveni beli. Pržite još 10-ak minuta dok sve ne bude gotovo. Posolite i pobiberite. Meso sipajte u tiganj preko krompira, pa pospite rendanim sirom i paradajzom isečenim na kolutove. Ostavite još 5-7 minuta na šporetu, pa servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem