Popara je jeftino srpsko elo koje su spremale naše bake i majke, a na kom su odrasle generacije. Popara se lako sprema i uspeva svima, a sastojke već imate kod kuće. Super je predlog za doručak uz kiselo mleko ili jogurt, a glavni sastojak je bajat hleb ili pogača.
Sastojci:
- 1/2 bajatog hleba ili pogače
- 300 g feta sira
- 500 ml mleka
- 2 kašike putera
Recept za poparu od bajatog hleba ili pogače:
Pripremite poparu
U šerpu sipajte vodu da pokrijte dno, a onda i mleko. Zatim dodajte iskidan hleb ili pogaču, kao i izmrvljeni feta sir.
Kuvajte poparu
Stavite šerpu na ringlu i kuvajte poparu dok se sastojci lepo ne sjedine, uz povremeno mešanje. Na kraju dodajte slan puter i začinite po želji, pa lepo promešajte.
Služite poparu
Poparu možete da služite za doručak, a slobodno možete da dodate i začine kao što su tucana paprika, biber... kako bi ukus bio malo pikantniji.
Pročitajte i ovo: Najbolji doručak od bajatog hleba - popara
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem