Popara je jeftino srpsko elo koje su spremale naše bake i majke, a na kom su odrasle generacije. Popara se lako sprema i uspeva svima, a sastojke već imate kod kuće. Super je predlog za doručak uz kiselo mleko ili jogurt, a glavni sastojak je bajat hleb ili pogača. 

Sastojci:

  • 1/2 bajatog hleba ili pogače
  • 300 g feta sira
  • 500 ml mleka
  • 2 kašike putera

Recept za poparu od bajatog hleba ili pogače:

9:41
Korak 1

Pripremite poparu 

U šerpu sipajte vodu da pokrijte dno, a onda i mleko. Zatim dodajte iskidan hleb ili pogaču, kao i izmrvljeni feta sir. 

9:50
Korak 2

Kuvajte poparu 

Stavite šerpu na ringlu i kuvajte poparu dok se sastojci lepo ne sjedine, uz povremeno mešanje. Na kraju dodajte slan puter i začinite po želji, pa lepo promešajte. 

9:51
Korak 3

Služite poparu 

Poparu možete da služite za doručak, a slobodno možete da dodate i začine kao što su tucana paprika, biber... kako bi ukus bio malo pikantniji. 

Pročitajte i ovo: Najbolji doručak od bajatog hleba - popara

BONUS VIDEO: 

Instagram/ themodernnonna Italijanska popara

(StvarUkusa/S.B.)