Popara je nekada bilo sirotinjsko jelo koje se pravilo od sastojka koje imate u frižideru i od bajatog hleba. Poparu sigurno niste jeli godinama, a ovo jelo svakoga vraća u detinjstvo i ona neka bezbrižnija vremena. Svako je pravio ovo jelo na svoj način, a danas možete da ga obogatite različitim namirnicama. Ako niste probali, vreme je da napravite i italijansku slatku poparu.
- Sastojci:
- 1/2 bajatog hleba
- 300 g belog sira
- 500 ml mleka
- 2 kašike putera
- malo kajmaka
Priprema:
U šerpu sipajte malo vode (tek da pokrije dno), pa sipajte mleko i dodajte hleb koji ste iskidali, kao i sir. Lepo promšejate i kuvajte dok ne omekša, uz neprestano mešanje. Kada se sastojci sjedinite dodajte puter i promešajte. Sipajte u tanjir, pa preko stavite kašiku-dve kajmaka.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem