Sastojci:

  • džigerica
  • meso od svinjske glave
  • kožure
  • meso od kičme
  • so, biber, lovorov list, crvena paprika

Kako se pravi kavurma:

Kavurma se najviše sprema na jugu Srbije i predstavlja vrstu jela napravljenu od iznutrica. Iznutrice i kožica (mogu se dodati i čvarci i komadići mesa) se isprže i konzerviraju tako što se zaliju rastopljenom svinjskom mašću. Služi se sa turšijom ili se jede hladna.

U veću šerpu sipajte vodu i stavite svinjsku glavu, meso od kičme i kožure. Krčkajte dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Onda povadite kosti, a meso kuvajte još malo. Zatim izvaditi meso i kožure iseckati nožem, na komade razlicite veličine. Tako isečeno meso i kožure vratiti na ringlu da se prži. U to ubaciti džigericu, pa dodati vode, da ne bude mnogo gusto. Dok se prži dodati so, biber, lovorov list, papriku, po ukusu. Pržiti tako još neko vreme, nekih 15 min.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
MAJSTORICA ZA ČVARKE OTKRILA ORIGINALNI RECEPT: Samo OVAKO se spremaju najbolje "bombone od svinje" (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: MAJSTORICA ZA ČVARKE OTKRILA ORIGINALNI RECEPT: Samo OVAKO se spremaju najbolje "bombone od svinje" (KURIR TELEVIZIJA)