Kavurma je specijalitet od životinjskih iznutrica. Pravi se od goveđih, svinjskih ili ovčijih iznutrica i začina poput luka i bibera. Ovo jelo je turskog porekla, koji su i doneli recept na ove prostore. Kavurma je postala popularna naročito na jugu Srbije, a za danas predlažemo pravit turski recept sa goveđom džigericom, paprikom i začinima.
Sastojci:
- 700 g goveđe džigerice
- 1 glavica crnog luka
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica tucane paprika
- 1 kašičica začinske slatke paprika
Turski recept za kavurmu sa paprikom:
Iseckajte crni luk, crvene i zelene paprike. Iseckajte goveđu džigericu, pa je propržite na ulju, sa obe strane dok ne promeni boju. Dodajte usitnjeno povrće, pa promešajte. Dodajte so, biber, tucanu papriku i začinsku slatku papriku. Sve začine promašajte pa krčajte kavurmu još oko 7-10 minuta na laganijoj vatri. Pročitajte i kako se pravi posna kavurma na vodi.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa