Kavurma je specijalitet od životinjskih iznutrica. Pravi se od goveđih, svinjskih ili ovčijih iznutrica i začina poput luka i bibera. Ovo jelo je turskog porekla, koji su i doneli recept na ove prostore. Kavurma je postala popularna naročito na jugu Srbije, a za danas predlažemo pravit turski recept sa goveđom džigericom, paprikom i začinima.

Sastojci:

  • 700 g goveđe džigerice
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 crvene paprike
  • 2 zelene paprike
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica tucane paprika
  • 1 kašičica začinske slatke paprika

Turski recept za kavurmu sa paprikom:

Iseckajte crni luk, crvene i zelene paprike. Iseckajte goveđu džigericu, pa je propržite na ulju, sa obe strane dok ne promeni boju. Dodajte usitnjeno povrće, pa promešajte. Dodajte so, biber, tucanu papriku i začinsku slatku papriku. Sve začine promašajte pa krčajte kavurmu još oko 7-10 minuta na laganijoj vatri. Pročitajte i kako se pravi posna kavurma na vodi.

BONUS VIDEO:

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno  Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa