Belo meso spada u jeftina i popularna mesa, a osim što je ukusno, njegova priprema ne zahteva puno vremena. Postoji milion načina na koje možete da pripremite belo meso, a mi vam predlažemo da ga pečete sa crnim lukom i posuto sirom. Ovaj recept je jednostavan, a ukus fantastičan, pa smo sigurni da će se dopasti i najvećim probirljivcima. Takođe, probajte i pljeskavice od belog mesa i tikvica.
Sastojci:
- 4 pileća filea
- 3 crna luka
- 1 kašika brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- 1,5 šolja belog vina
- 2 čena belog luka
- 100 g tvrdog sira
- 1/2 kašičice sušenog timijana
Recept za belo meso sa crnim lukom:
Belo meso posolite i pobiberite, pa začine lepo utrljajte. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter, pa kada se puter otopi propržite meso. Izvadite belo meso iz tiganja, pa u isti dodajte seckani crni luk i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte rendani beli luk i sipajte belo vino. Dobro promešajte i smanjite temepraturu, pa vratite belo meso. Preko pospite rednani sir, pa tiganj prebacite u zagrejanu rerni i pecite na 200°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: 3 najbolja recepta za belo meso
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem