Belo meso spada u jeftina i popularna mesa, a osim što je ukusno, njegova priprema ne zahteva puno vremena. Postoji milion načina na koje možete da pripremite belo meso, a mi vam predlažemo da ga pečete sa crnim lukom i posuto sirom. Ovaj recept je jednostavan, a ukus fantastičan, pa smo sigurni da će se dopasti i najvećim probirljivcima. Takođe, probajte i pljeskavice od belog mesa i tikvica.

Sastojci:

  • 4 pileća filea 
  • 3 crna luka
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • 1,5 šolja belog vina
  • 2 čena belog luka
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1/2 kašičice sušenog timijana 

Recept za belo meso sa crnim lukom:

Belo meso posolite i pobiberite, pa začine lepo utrljajte. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter, pa kada se puter otopi propržite meso. Izvadite belo meso iz tiganja, pa u isti dodajte seckani crni luk i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte rendani beli luk i sipajte belo vino. Dobro promešajte i smanjite temepraturu, pa vratite belo meso. Preko pospite rednani sir, pa tiganj prebacite u zagrejanu rerni i pecite na 200°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: 3 najbolja recepta za belo meso

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Pileće ćufte iz blendera

Izvor: StvarUkusa