Belo meso možete da kombinujete sa različitim namirnicama, a možete da ga spremite i kao grilovano, pohovano... U kombinciji sa tikvicom napravite fantastične pljeksavice i brzinski letnji ručak je spreman. Pljeskavice se uglavnom prave od mlevenog mesa, ali ova kombinacija namirnica je pun pogdak. Poslužite ih uz salatu ili neki prilog.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 2 jajeta
- 1 pileći file
- 1 tikvica
- 4 kašike ovsenih pahuljica
- 2 kašike parmezana
- 1 kašičica italijanskog začina
Priprema:
Izblnedirajte crni luk, beli luk, so i slatku papriku i jaje, a onda dodajte i belo meso i sve dobro sjedinite u blenderu. Tikvicu izrendajte, pa posolite i ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro je procedite i dodajte u smesu sa mesom. Ovsene pahuljice takođe izblendirajte i dodajte u meso, pa dodajte parmezan i italijanski začin. Sve dobro sjedinite. Kašikom vadite i sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Propržite sa obe strane.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus