Belo meso možete da kombinujete sa različitim namirnicama, a možete da ga spremite i kao grilovano, pohovano... U kombinciji sa tikvicom napravite fantastične pljeksavice i brzinski letnji ručak je spreman. Pljeskavice se uglavnom prave od mlevenog mesa, ali ova kombinacija namirnica je pun pogdak. Poslužite ih uz salatu ili neki prilog. 

  • Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 2 jajeta 
  • 1 pileći file 
  • 1 tikvica 
  • 4 kašike ovsenih pahuljica 
  • 2 kašike parmezana 
  • 1 kašičica italijanskog začina 

Priprema: 
Izblnedirajte crni luk, beli luk, so i slatku papriku i jaje, a onda dodajte i belo meso i sve dobro sjedinite u blenderu. Tikvicu izrendajte, pa posolite i ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro je procedite i dodajte u smesu sa mesom. Ovsene pahuljice takođe izblendirajte i dodajte u meso, pa dodajte parmezan i italijanski začin. Sve dobro sjedinite. Kašikom vadite i sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Propržite sa obe strane. 

BONUS VIDEO: 

Kako se pravi puter piletina Instagram/Fooodkings

Izvor: Stvar ukusa