Belo meso možete da kombinujete sa različitim namirnicama, a možete da ga spremite i kao grilovano, pohovano... U kombinciji sa tikvicom napravite fantastične pljeksavice i brzinski letnji ručak je spreman. Pljeskavice se uglavnom prave od mlevenog mesa, ali ova kombinacija namirnica je pun pogdak. Poslužite ih uz salatu ili neki prilog.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 2 jajeta
- 1 pileći file
- 1 tikvica
- 4 kašike ovsenih pahuljica
- 2 kašike parmezana
- 1 kašičica italijanskog začina
Priprema:
Izblnedirajte crni luk, beli luk, so i slatku papriku i jaje, a onda dodajte i belo meso i sve dobro sjedinite u blenderu. Tikvicu izrendajte, pa posolite i ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro je procedite i dodajte u smesu sa mesom. Ovsene pahuljice takođe izblendirajte i dodajte u meso, pa dodajte parmezan i italijanski začin. Sve dobro sjedinite. Kašikom vadite i sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Propržite sa obe strane.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.