Pljeskavice od svinjske džigerice, pirinča i povrća možete da poslužite kao glavno jelo uz prilog po želji, kao što su sveža salata ili povrće sa roštilja. Uživajte u ovoj ukusnoj i bogatoj kombinaciji sastojaka! Saznajte i kako da svinjska džigerica ne bude žilava...

Sastojci:

  • 250 g svinjske džigerice
  • 1 šolja kuvanog pirinča
  • 1 šargarepa, sitno rendana
  • 1 manji luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika sveže seckanog peršuna
  • so i biber po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

Svinjsku džigericu operite pod mlazom hladne vode, osušite je kuhinjskim papirom i najsitnije iseckajte. U većem tiganju zagrejte malo ulja i dodajte iseckan luk i beli luk. Dinstajte ih nekoliko minuta dok ne postanu mekani i staklasti. Dodajte rendanu šargarepu  i dinstajte je zajedno sa lukom još nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte iseckanu svinjsku džigericu i pržite je dok ne promeni boju i potpuno se izdinsta. Pazite da je dobro propržite sa svih strana.

Sklonite tiganj a šporeta i ostavite smesu od džigerice i povrća da se ohladi. U ohlađenu smesu dodajte kuvani pirinač, jaje, prezle, seckani peršun, so i biber po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke kako biste dobili homogenu smesu. Oblikujte pljeskavice.

Zagrejte ulje i pržite pljeskavice sa svake strane, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Vdite na papirnati ubrus da upiju višak masnoće.

BONUS VIDEO:

TikTok/mannalanier2 trik za sočno meso

Izvor: Stvar ukusa