Pljeskavice od svinjske džigerice, pirinča i povrća možete da poslužite kao glavno jelo uz prilog po želji, kao što su sveža salata ili povrće sa roštilja. Uživajte u ovoj ukusnoj i bogatoj kombinaciji sastojaka! Saznajte i kako da svinjska džigerica ne bude žilava...
Sastojci:
- 250 g svinjske džigerice
- 1 šolja kuvanog pirinča
- 1 šargarepa, sitno rendana
- 1 manji luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 1 kašika sveže seckanog peršuna
- so i biber po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
Svinjsku džigericu operite pod mlazom hladne vode, osušite je kuhinjskim papirom i najsitnije iseckajte. U većem tiganju zagrejte malo ulja i dodajte iseckan luk i beli luk. Dinstajte ih nekoliko minuta dok ne postanu mekani i staklasti. Dodajte rendanu šargarepu i dinstajte je zajedno sa lukom još nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte iseckanu svinjsku džigericu i pržite je dok ne promeni boju i potpuno se izdinsta. Pazite da je dobro propržite sa svih strana.
Sklonite tiganj a šporeta i ostavite smesu od džigerice i povrća da se ohladi. U ohlađenu smesu dodajte kuvani pirinač, jaje, prezle, seckani peršun, so i biber po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke kako biste dobili homogenu smesu. Oblikujte pljeskavice.
Zagrejte ulje i pržite pljeskavice sa svake strane, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Vdite na papirnati ubrus da upiju višak masnoće.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem