Ako su kanapei često vaš izbor kada spremate posluženje sa goste, a nedostaje vam inspiracija, ovi letnji kanapei su odlični - osvežavajući, hladni, a izgledaju divno! Kanapei od hleba su češći na svečanim trpezama, ali ovi letnji kanapei za podlogu koriste krastavac. Treba vam još samo par sastojaka, evo kako se prave lagani letnji kanapei!
Sastojci:
- 2 veća krastavca
- 200 grama čeri paradajza
- 250 grama humusa
- 50 grama fete
- Peršun
Recept:
Krastavac dobro operite i isecite na kriške debljine jednog centimetra. Čeri paradajz operite i presecite na polovine.
Možete da napravite domaći humus, ili uzmete kupovni - nanesite ga na krastavac, na njega izmrvite fetu i ukrasite čeri paradajzom i peršunom. Vaši lagani, letnji kanapei su gotovi, a mogu da stoje do sutradan u frižideru.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus