Ako su kanapei često vaš izbor kada spremate posluženje sa goste, a nedostaje vam inspiracija, ovi letnji kanapei su odlični - osvežavajući, hladni, a izgledaju divno! Kanapei od hleba su češći na svečanim trpezama, ali ovi letnji kanapei za podlogu koriste krastavac. Treba vam još samo par sastojaka, evo kako se prave lagani letnji kanapei!
Sastojci:
- 2 veća krastavca
- 200 grama čeri paradajza
- 250 grama humusa
- 50 grama fete
- Peršun
Recept:
Krastavac dobro operite i isecite na kriške debljine jednog centimetra. Čeri paradajz operite i presecite na polovine.
Možete da napravite domaći humus, ili uzmete kupovni - nanesite ga na krastavac, na njega izmrvite fetu i ukrasite čeri paradajzom i peršunom. Vaši lagani, letnji kanapei su gotovi, a mogu da stoje do sutradan u frižideru.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem