Gvakamole je jednostavni prilog koji se može mazati na hleb ili tortilja čips, ili poslužiti kao salata uz meso ili ribu. Gvakamole se pravi lako, od samo par sastojaka, a može da stoji jedan dan u frižideru. Obožavamo ga zbog bogatot ukusa avokada, lagane kiselosti limuna i aromatičnog korijandera. Evo kako se pravi gvakamole!
Sastojci:
- 2 zrela avokada
- 1 limun
- 1 mladi luk
- 1 mali paradajz, isečen na kockice
- 1 čen belog luka, zgnječen
- So i biber po ukusu
- Sveži korijander
Recept:
Isecite avokado na pola i uklonite koštice. Izvadite meso avokada kašikom i stavite u činiju. Dodajte sok od limuna preko avokada da biste sprečili da potamni, i dali mu svež ukus. Uz pomoć viljuške izgnječite avokado dok ne dobijete gušću pastu.
Dodajte seckani mladi luk, paradajz isečen na kockice i izgnječeni beli luk u činiju sa avokadom. Sve sastojke dobro izmešajte dok se ne sjedine.
Probajte gvakamole i posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, možete dodati i seckani korijander za svež ukus. Poslužite gvakamole odmah sa tortilja čipsom ili u kombinaciji sa drugim meksičkim jelima.
BONUS VIDEO: Recept za punjeni avokado!
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus