Gvakamole sos je čuveni meksički umak koji se pravi od avokada, a obično se služi sa tortiljama i naćosem. Avokado jeste glavni sastojak, kao i maslinovo ulje i limunov sok, a ostale možete da dodajte po želji. U nastavku teksta pročitaje koji je naš omiljeni gvakamole umak, a biće vamo potrebno svega par minuta da ga napravite. Super je kao predjelo, kao posluženje kada vam dođu gosti, ali i kao namaz za doručak ili večeru.
- Sastojci:
- 3 zrela avokada
- 1/2 manjeg ljubičastog luka
- 1,5 kašika soka od limuna
- 40 g svežeg korijandera
- 1 paradajz
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Avokado očistite i ispasirajte viljuškom, a zatim dodajte baš sitno seckani ljubičasti luk i korijander. Promešajte, pa posolite i sipajte malo maslinovog ulja i sok od limuna. Opet promešajte i na kraju dodajte sitno seckani paradajz. Servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem