Gvakamole sos je čuveni meksički umak koji se pravi od avokada, a obično se služi sa tortiljama i naćosem. Avokado jeste glavni sastojak, kao i maslinovo ulje i limunov sok, a ostale možete da dodajte po želji. U nastavku teksta pročitaje koji je naš omiljeni gvakamole umak, a biće vamo potrebno svega par minuta da ga napravite. Super je kao predjelo, kao posluženje kada vam dođu gosti, ali i kao namaz za doručak ili večeru.

  • Sastojci:
  • 3 zrela avokada
  • 1/2 manjeg ljubičastog luka
  • 1,5 kašika soka od limuna
  • 40 g svežeg korijandera 
  • 1 paradajz
  • malo maslinovog ulja

Priprema: 
Avokado očistite i ispasirajte viljuškom, a zatim dodajte baš sitno seckani ljubičasti luk i korijander. Promešajte, pa posolite i sipajte malo maslinovog ulja i sok od limuna. Opet promešajte i na kraju dodajte sitno seckani paradajz. Servirajte. 

Izvor: Stvar ukusa