Kada vam je potrebno brzinsko, a ukusno jelo, onda su punjene pečurke pravo rešenje. Njih možete da punite raznim nadevima, a naš predlog je ovaj sa krem sirom, parmezanom i orasima. Punjene pečurke su baš jednostavne, a sastojci uglavnom nisu skupi. Mogu da se jedu za doručak, ručak, večeru ili kao slavsko predjelo. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 20 pečuraka
  • 2 kašike putera
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 crnog luka
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 110 g krem sira
  • 1/3 šolje parmezana
  • 1/3 šolje seckanih oraha 
  • 1/4 šolje sitno seckanog svežeg peršuna

Priprema:

Jednu kašiku parmezana i jednu kašiku oraha ostavite sa strane. Pečurke očistite i uklonite peteljke. Peteljke sitno iseckajte, pa ispržiteu tiganju u kojem ste istopili puter. Zatim dodajte mleveni beli luk, posolite i pobiberite, pa ostavite još par minuta. Sklonite sa šporeta. U drugoj posudi pomešajte krem sir, parmezan, seckani peršun i orahe. Dobro sjedinite, pa napunite pečurke i ređajte u nauljenu tepsiju. Pospite seckanim orasima i parmezanom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta. Gotove pečurke ukrasite peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa