Lignje ne moraju da budu samo pohovane u "litrima" ulja, možete da ih spremite i brzinski na tiganju i dodate u ukusnu salatu. Ova lagana salata od lignji je pravi letnji ručak za celu porodicu. Hrskave lignje i sveže povrće su pun pogodak za laki, ukusni obrok.
Evo kako se pravi salata sa lignjama!
Sastojci:
- 400 grama lignji
- Glavica zelene salate
- Dve šake čeri paradajza
- Dve veće šargarepe
- Dva štapića celera
- Maslinovo ulje
- So, biber
- Limun
Recept:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, lignje očistite, isperite i isecite na kolutove. Kada se ulje zagreje, propržite ih 5-6 minuta. Izvadite lignje i u isti tiganj dodajte seckanu šargarepu i celer. Propržite 2-3 minuta, tek da dobiju boju i upiju aromu lignji, ali bi trebalo da povrće ostane hrskavo.
U činiji pomešajte iseckanu zelenu salatu i prepolovljeni čeri, dodajte lignje, šargarepu i celer. Promešajte i začinite solju i biberom. Pred serviranje, iscedite pola limuna i prelijte salatu. Dodajte maslinovo ulje, promešajte još jednom i po potrebi dodajte još soli ili bibera. Prijatno!
BONUS VIDEO: Recept za obrok salatu sa povrćem!
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem