Lignje ne moraju da budu samo pohovane u "litrima" ulja, možete da ih spremite i brzinski na tiganju i dodate u ukusnu salatu. Ova lagana salata od lignji je pravi letnji ručak za celu porodicu. Hrskave lignje i sveže povrće su pun pogodak za laki, ukusni obrok.

Evo kako se pravi salata sa lignjama!

Sastojci:

  • 400 grama lignji
  • Glavica zelene salate
  • Dve šake čeri paradajza
  • Dve veće šargarepe
  • Dva štapića celera
  • Maslinovo ulje
  • So, biber
  • Limun

Recept:

U tiganju zagrejte maslinovo ulje, lignje očistite, isperite i isecite na kolutove. Kada se ulje zagreje, propržite ih 5-6 minuta. Izvadite lignje i u isti tiganj dodajte seckanu šargarepu i celer. Propržite 2-3 minuta, tek da dobiju boju i upiju aromu lignji, ali bi trebalo da povrće ostane hrskavo. 

U činiji pomešajte iseckanu zelenu salatu i prepolovljeni čeri, dodajte lignje, šargarepu i celer. Promešajte i začinite solju i biberom. Pred serviranje, iscedite pola limuna i prelijte salatu. Dodajte maslinovo ulje, promešajte još jednom i po potrebi dodajte još soli ili bibera. Prijatno!

BONUS VIDEO: Recept za obrok salatu sa povrćem!

Obrok salata od povrća I avokada  tiktok/ rebeccaaleigh

Izvor: StvarUkusa