Lignje ne moraju da budu samo pohovane u "litrima" ulja, možete da ih spremite i brzinski na tiganju i dodate u ukusnu salatu. Ova lagana salata od lignji je pravi letnji ručak za celu porodicu. Hrskave lignje i sveže povrće su pun pogodak za laki, ukusni obrok.
Evo kako se pravi salata sa lignjama!
Sastojci:
- 400 grama lignji
- Glavica zelene salate
- Dve šake čeri paradajza
- Dve veće šargarepe
- Dva štapića celera
- Maslinovo ulje
- So, biber
- Limun
Recept:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, lignje očistite, isperite i isecite na kolutove. Kada se ulje zagreje, propržite ih 5-6 minuta. Izvadite lignje i u isti tiganj dodajte seckanu šargarepu i celer. Propržite 2-3 minuta, tek da dobiju boju i upiju aromu lignji, ali bi trebalo da povrće ostane hrskavo.
U činiji pomešajte iseckanu zelenu salatu i prepolovljeni čeri, dodajte lignje, šargarepu i celer. Promešajte i začinite solju i biberom. Pred serviranje, iscedite pola limuna i prelijte salatu. Dodajte maslinovo ulje, promešajte još jednom i po potrebi dodajte još soli ili bibera. Prijatno!
BONUS VIDEO: Recept za obrok salatu sa povrćem!
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus