Uživajte u potpuno prirodnom i osvežavajućem soku bez šećera! Savršena kombinacija kajsija, jabuka i bresaka, a nema ni konzervanse!
Sastojci:
- 500 g kajsija
- 500 g jabuka
- 500 g bresaka
- voda po potrebi
- med ili javorov sirup po ukusu (opciono)
Priprema:
Operite kajsije, breskve i jabuke za sok temeljno, pod mlazom vode. Očistite kajsije od koštica, a jabuke i breskve od koštica i peteljki. Iseckajte voće na manje komade. U velikom loncu, stavite iseckano voće i dodajte dovoljno vode da ga prekrije. Stavite lonac na šporet i zagrejte ga na srednje jaku vatru. Kada voda počne da ključa, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 15-20 minuta ili dok voće ne omekša.
Sklonite lonac sa šporeta i ostavite da se voće malo ohladi. Kada je dovoljno ohlađeno, koristite blender ili štapni mikser da ga izmiksate u glatku smesu. Ako želite, možete dodati med ili javorov sirup po ukusu kako biste zasladili sok. Kada dobijete željenu gustinu i ukus, procedite sok kroz cediljku ili gazu kako biste uklonili eventualne čestice i vlakna.
Sipajte sok u staklene flaše ili tegle i dobro zatvorite. Sok odmah možete rashladiti u frižideru i čuvati do 3-4 dana. Ako želite da ga duže čuvate, možete ga pasterizovati tako što ćete flaše ili tegle potopiti u veliku posudu s vodom i zagrejati do tačke ključanja. Držite ih u ključaloj vodi oko 10-15 minuta, a zatim izvadite, ostavite da se ohlade i čvrsto zatvorite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem