Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POTPUNO PRIRODAN SOK OD KAJSIJA, BRESAKA I JABUKA: Bez konzervanasa i šećera, super je i za klince!

Napravite sok od kajsija, jabuka i bresaka bez "hemije", konzervansa, pa čak i dodatog šećera!

 Domaći sok od kajsije Izvor: Shutterstock

Uživajte u potpuno prirodnom i osvežavajućem soku bez šećera! Savršena kombinacija kajsija, jabuka i bresaka, a nema ni konzervanse!

Sastojci:

  • 500 g kajsija
  • 500 g jabuka
  • 500 g bresaka
  • voda po potrebi
  • med ili javorov sirup po ukusu (opciono)

Priprema:

Operite kajsije, breskve i jabuke za sok temeljno, pod mlazom vode. Očistite kajsije od koštica, a jabuke i breskve od koštica i peteljki. Iseckajte voće na manje komade. U velikom loncu, stavite iseckano voće i dodajte dovoljno vode da ga prekrije. Stavite lonac na šporet i zagrejte ga na srednje jaku vatru. Kada voda počne da ključa, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 15-20 minuta ili dok voće ne omekša.

Sklonite lonac sa šporeta i ostavite da se voće malo ohladi. Kada je dovoljno ohlađeno, koristite blender ili štapni mikser da ga izmiksate u glatku smesu. Ako želite, možete dodati med ili javorov sirup po ukusu kako biste zasladili sok. Kada dobijete željenu gustinu i ukus, procedite sok kroz cediljku ili gazu kako biste uklonili eventualne čestice i vlakna.

Sipajte sok u staklene flaše ili tegle i dobro zatvorite. Sok odmah možete rashladiti u frižideru i čuvati do 3-4 dana. Ako želite da ga duže čuvate, možete ga pasterizovati tako što ćete flaše ili tegle potopiti u veliku posudu s vodom i zagrejati do tačke ključanja. Držite ih u ključaloj vodi oko 10-15 minuta, a zatim izvadite, ostavite da se ohlade i čvrsto zatvorite.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:49
KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti