Pikantni jastučići od krompira su super izbor ako želite da vaš ručak, ili predjelo za goste, izgleda fantastično. Ukusni su i začinjeni, a prave se lako. Evo kako da napravite pikantne jastučiće od krompira!
Sastojci:
- 3-4 krompira
- ½ kašičice crnog bibera
- Soli po ukusu
- 1-2 kašike putera
- 1 kašika crvenog čilija u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica luka u prahu
- ½ kašičice crnog bibera
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica šećera
- Soli po ukusu
Recept:
Ogulite krompir i isecite ga na kockice. Isperite ih hladnom vodom da biste uklonili višak skroba. U velikom loncu dovedite vodu do ključanja i dodajte komadiće krompira. Kuvajte dok krompir ne omekša i malo ga izgnječite viljuškom. Krompir ocedite i prebacite u posudu za mešanje. Dodajte puter, so i crni biber. Zgnječite krompir dok ne postane glatka i dobro sjedinjena.
Prebacite ga u cediljku sa sitnom mrežom i koristite poleđinu kašike ili lopaticu da progurate krompir kroz mrežicu. Ovo će pomoći u uklanjanju grudvica i učiniti pire krompir glatkijim.
Napunite kesu za ukrašavanje mešavinom pire krompira, uverite se da je dobro zatvorena. Pažljivo sipajte mešavinu pire krompira direktno na pleh obložen papirom za pečenje, formirajući jastučiće. Pecite jastučiće od krompira oko 40 minuta na 356 F ili dok ne postanu zlatno smeđi i hrskave. Pomešajte ostale začine, i gotove jastučiće pospite mešavinom začina.
Pogledajte video, recept korak po korak!
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus