Kanapei su super izbor ako imate goste - lako se prave, imaju samo par sastojaka, nema pečenja i gnjavaže, a još mogu da stoje u frižideru. Mi vam predlažemo da napravite kanapee sa lososom, fetom i pavlakom, izgledaju prelepo a prave se vrlo brzo. Možete da ih napravite dan pred dolazak gostiju, i samo ih izvadite iz frižidera pola sata pre serviranja - svaki gost će biti impresioniran! Evo kako se prave kanapei sa lososom, fetom i pavlakom!
Sastojci:
- 100 grama dimljenog lososa
- 400 grama ražanog ili drugog integralnog hleba
- 100 grama fete
- 400 grama kisele pavlake
- Mirođija
Recept:
Hleb isecite tanko, a potom manjom čašom vadite krugove iz sredine, tako da dobijete "diskove" savršene za serviranje kanapea.
Mikserom umutite pavlaku i fetu dok ne postanu sjedinjeni i vazdušasti. Sada na red dolazi trik - špricem za ukrašavanje nanesite tu mešavinu na hleb, potom stavite sitno seckani losos i ukrasite mirođijom. Naš savet je da smesu sira i pavlake ne solite, jer će losos već biti slan. Impresionirajte goste i uživajte!
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem