Ove subote predlažemo da započnete dan ukusnim jelom od omiljenih namirnica. U recept se dodaje i povrće poput paprike, jaja i sira. Pravi se od hrskave, pržene slanine i kobasica sa dodatkom začina. Kobasice i ostali sastojci se prže u tiganju u kom se pržila i slanina zbog posebnog šmeka koji ova namirnica daje. Pred kraj prženja dodaje se čedar sir i služi sa avokadom.
Sastojci:
- 4-6 šnita slanine
- 4-5 krompira
- 1/2 šolje iseckanog luka
- 1/2 šolje iseckane crvene paprike
- 8-10 kobasica
- so po ukusu
- biber po ukusu
- 4 jaja
- 1 šolja iseckanog čedar sira
- 1 avokado
- malo iseckanog peršuna za ukras
- malo suvog začina
Recept za jelo sa slaninom, kobasicama i sirom:
Propržite slaninu, postepeno zagrevajući tiganj. Kada slanina psotane hrckava, izvadite je i poređajte po ubrusu da se ocedi višak masti. U istom tiganju propržite kobasice sa svih strana, pa ih ostavite na ubrusu da se ocedi višak masti. Dobro operite krompir, pa ga iseckajte na kockice i propržite krompir na srednjoj vatri u istom tiganju. Dodajte so po ukusu. Pržite dok ne poprime zlatno-braon boju i dodajte biber i suvi začin ili drugi začin po ukusu. Ubacite iseckan luk, promešajte i propržite još nekoliko minuta, pa isto to učinite sa paprikom. Potom ubacite u jelo iseckanu slaninu i iseckane kobasice. Napravite prazna kruga u tiganju, pa dodajte jaja, dodajte malo soli i bibera po ukusu, pa prekrijte tiganj poklopcem. Ostavite jelo da se prži dok jaja ne budu gotova, pa pospite izrendan čedar. Pospite jelo iseckanim peršunom i služite sa avokadom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem