Pileći ajmokac je starinsko srpsko jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka. Sve što vam je potrebno već imate kod kuće, a ako volite belo meso, onda smo sigurni da će vas i ovaj recept oduševiti. Najbolje od svega je što svima uspeva, a spada u prva jela koje su naše bake naučile da prave. Pileći ajmokac možete da služite sa pire krompirom ili samo sa salatom. 

Sastojci:

  • 700 g belog mesa
  • 7-8 čenova belog luka
  • 1-2 kašike masti
  • 3 kašike brašna
  • 500 ml pilećeg bujona

Recept za pileći ajmokac:

15:25
Korak 1

Skuvajte meso 

U šerpu stavite belo meso, pa sipajte vodu. Začinite po želji, a onda dodajte i kocku za supu. Kuvajte poklopljeno dok meso ne omeša, pa ga izvadite na tanjir i procedite supu. 

15:25
Korak 2

Ispržite meso 

Kada se belo meso ohladi isecite ga na tanke trake. U šerpi istopite mast, pa dodajte mleveni beli luk, a onda i dodajte brašno. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Vodite računa da brašno ne zagori. Zatim dodajte meso i promešajte. 

15:25
Korak 3

Kuvajte ajmokac 

Odmah nakon mesa sipajte i bujon i promešajte, pa poklopite i kuvajte. Kada se sos malo zgusne, gotovo je.

Pročitajte još: Pohovano belo meso 

BONUS VIDEO: 

Instagram/ spunticulinari Čiken nagetsi kao iz popularnih restorana brze hrane

(StvarUkusa/S.B.)