Pileći ajmokac je starinsko srpsko jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka. Sve što vam je potrebno već imate kod kuće, a ako volite belo meso, onda smo sigurni da će vas i ovaj recept oduševiti. Najbolje od svega je što svima uspeva, a spada u prva jela koje su naše bake naučile da prave. Pileći ajmokac možete da služite sa pire krompirom ili samo sa salatom.
Sastojci:
- 700 g belog mesa
- 7-8 čenova belog luka
- 1-2 kašike masti
- 3 kašike brašna
- 500 ml pilećeg bujona
Recept za pileći ajmokac:
Skuvajte meso
U šerpu stavite belo meso, pa sipajte vodu. Začinite po želji, a onda dodajte i kocku za supu. Kuvajte poklopljeno dok meso ne omeša, pa ga izvadite na tanjir i procedite supu.
Ispržite meso
Kada se belo meso ohladi isecite ga na tanke trake. U šerpi istopite mast, pa dodajte mleveni beli luk, a onda i dodajte brašno. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Vodite računa da brašno ne zagori. Zatim dodajte meso i promešajte.
Kuvajte ajmokac
Odmah nakon mesa sipajte i bujon i promešajte, pa poklopite i kuvajte. Kada se sos malo zgusne, gotovo je.
Pročitajte još: Pohovano belo meso
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus