Pileći ajmokac je starinsko jelo koje se sprema od jeftinih sastojaka, a tajna je u aromatičnom sosu od belog luka i brašna. Za pripremu pilećeg ajmokca vam nisu potrebne neke posebne kulinarske veštine, a ako volite da jedete piletinu, onda je ovo savršen izbor. Brzinski se sprema, svima će se dopasti, a uz ovaj ručak dovoljno je da poslužite samo salatu.
Sastojci:
1 veći batak
1 pileći file
5-6 kašika brašna
3-4 čena belog luka
Priprema:
U šerpu stavite batak i belo meso, pa sipajte vodu i posolite. Kuvajte dok meso ne omekša. U dubljem tiganju zagrejte malo brašna, pa kada porumeni dodajte mleveni beli luk. Sipajte 2-3 kutlače bujona (vode u kojoj se meso kuvalo) i promešajte tako da ne ostanu grudvice. Meso iseckajte i stavite u tiganj, pa kuvajte dok se sos ne zgusne. Pred kraj možete da dodate malo limunovog soka ili vinskog sirćeta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus