Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PILEĆI AJMOKAC - PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Brzo i lako, kao iz bakine kuhinje

Pileći ajmokac je jelo koje se brzo i lako sprema.

 Pileći ajmokac Izvor: Shutterstock

Pileći ajmokac je starinsko jelo koje se sprema od jeftinih sastojaka, a tajna je u aromatičnom sosu od belog luka i brašna. Za pripremu pilećeg ajmokca vam nisu potrebne neke posebne kulinarske veštine, a ako volite da jedete piletinu, onda je ovo savršen izbor. Brzinski se sprema, svima će se dopasti, a uz ovaj ručak dovoljno je da poslužite samo salatu. 

Sastojci: 
1 veći batak 
1 pileći file 
5-6 kašika brašna 
3-4 čena belog luka 

Priprema:
U šerpu stavite batak i belo meso, pa sipajte vodu i posolite. Kuvajte dok meso ne omekša. U dubljem tiganju zagrejte malo brašna, pa kada porumeni dodajte mleveni beli luk. Sipajte 2-3 kutlače bujona (vode u kojoj se meso kuvalo) i promešajte tako da ne ostanu grudvice. Meso iseckajte i stavite u tiganj, pa kuvajte dok se sos ne zgusne. Pred kraj možete da dodate malo limunovog soka ili vinskog sirćeta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

du[ka

Nekada se po selima ajmokac pravio kada se nedeljom kuvala supa a meso iz supe "uvek" ostajalo. Dakle: na masti se isprzi dve varjače brašna, polako se dodaje nezakuvana supa, pa zatim iskidano meso iz supe sa šargarepom, ili cela parčad, izrendana dva čena belog luka kuva se oko pola sata i na kraju kašika sirćeta. Sluzi se po zelji uz pire krompir, ili uz neku salatu.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti