Pileći ajmokac je starinsko jelo koje se sprema od jeftinih sastojaka, a tajna je u aromatičnom sosu od belog luka i brašna. Za pripremu pilećeg ajmokca vam nisu potrebne neke posebne kulinarske veštine, a ako volite da jedete piletinu, onda je ovo savršen izbor. Brzinski se sprema, svima će se dopasti, a uz ovaj ručak dovoljno je da poslužite samo salatu. 

Sastojci: 
1 veći batak 
1 pileći file 
5-6 kašika brašna 
3-4 čena belog luka 

Priprema:
U šerpu stavite batak i belo meso, pa sipajte vodu i posolite. Kuvajte dok meso ne omekša. U dubljem tiganju zagrejte malo brašna, pa kada porumeni dodajte mleveni beli luk. Sipajte 2-3 kutlače bujona (vode u kojoj se meso kuvalo) i promešajte tako da ne ostanu grudvice. Meso iseckajte i stavite u tiganj, pa kuvajte dok se sos ne zgusne. Pred kraj možete da dodate malo limunovog soka ili vinskog sirćeta. 

Izvor: Stvar ukusa