Belo meso spada u jeftinija, a može da se priprema na bezbroj načina. Naravno, bitno je da ga dobro spremite, jer može da ispadne suvo i bezukusno. Postoji recept sa kojim nikada nema greške, a to je pohovano belo meso. A ako volite i pikantnu hranu, onda je ovo jelo idealno za vas. Pikantno pohovano belo meso možete da služite uz prilog po želji, a najbolje se slaže pomfrit.
Sastojci:
- 150 ml ljutog sosa
- 680 g belog mesa
- 3/4 šolje brašna
- 3/4 kašičice sušenog estragona
- prezle
Recept za pikantno pohovano belo meso:
Marinirajte meso
Belo meso isecite na 4 šnicle, pa svaku dobro posolite i pobiberite. Zatim premažite ljutim sosom (50 ml) i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se marinira nekih 15 minuta, može i preko noći.
Uvaljajte u smesu za poh
U jednoj posudi pomešajte brašno, estragon u prahu i biber. Sjedinite, a onda u drugu posudu stavite prezle. U treću posudu sipajte preostali ljuti sos. Meso prvo uvaljajte u brašno, pa otresite višak, a onda u ljuti sos, pa u prezle.
Pecite meso
Ređajte belo meso na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta. Poslužite sa prilogom po želji.
Pročitajte i ovo: Pohovano belo meso - gurmanski specijalitet
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom