Pohovanje je najpopularnija vrsta pripreme belog mesa. Najčešće se služi uz pomfrit i ne postoji osoba koja će odbiti ovako pripremljeno jelo. Ako ste i vi ljubitelj, onda isprobajte ovaj recept za pohovano belo meso punjeno kuvanim jajima, šunkom i sirom. Pravi gurmanluk koji će vaša nepca dugo pamtiti, a najbolje je to što vam ni prilog nije potreban, a ako baš želite dovoljna je salata.
- Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 100 g šunke po izboru
- 100 g parmezana
- 50 g peršuna
- 100 g tvrdog sira
- 100 g mocarele (ne mora)
- 2 jajeta
- Za poh:
- 2 jajeta
- 1 kašika mleka
- 300 g prezli
- 2 kašike maslinovog ulja
- Za sos:
- 150 g jogurta
- 50 g majoneza
- 30 g senfa
- 3 čena belog luka
- 2 mlada luka
- 1 ljubičasti luk
Priprema:
Skuvajte jaja, pa oljuštite i isecite na četvrtine. Meso isecite na tanke šnicle, pa pokrijte providnom folijom i izlupajte. Posolite i pobiberite sa obe strane. Stavite šunku, preko rendani sir, pa četvrtinu kuvanog jajeta i ako želite možete manje parče mocarele. Urolajte, a zatim uvaljajte u jaja koja ste umutili sa mlekom, pa u poh. Poređajte u vatrostalnu posudu, pa prelijte maslinovim uljem. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Pomešajte jogurt, majonez, senf, mleveni beli luk i sitno seckan ljubičasti i mladi luk. Služite uz meso.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem