Bamija je zaboravljena mahunarka koja ima brojne prednosti za organizam. Nekada su je domaćice često dodavale u jela, a danas malo ko zna za nju ili je koristi. Dosta podseća na gulaš, a ako ga volite sigurni smo da će vam se dopasti i ovaj recept koji se baš lako sprema. Za pripremu možete da koriste bilo koju vrstu bamije, a ako se odlučite za suvu samo je kratko skuvajte pre dodavanja u jelo.
- Sastojci:
- 500 g telećeg mesa (od buta)
- 700 g bamije
- 1/2 svežeg limuna
- 20 ml ulja
- 1 crni luk
- 2 veća paradajza
- so, biber, slatka mlevena paprika
- 2 kašike paradajz paste
Priprema:
Isecite meso na kokckice, pa propržite na malo ulja, a onda dodajte i sitno seckani crni luk. Mešajte i pržite dok i luk ne bude gotov. Bamiju prelijte limunovim sokom. U meso dodajte paradajz isečen na kockice, pa kada pusti sok posolite, pobiberite, pospite mlevenom paprikom i dodajte paradajz pastu. Krčkajte na laganoj vatri još 10 minuta. Zatim dodajte bamiju, pa sve lagano promešajte. Sipajte toplu vodu da prekrije bamiju i meso, pa poklopite, smanjite temepraturu i ostavite da se krčka još 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom