Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BAMIJA - TRADICIONALNI BOSANSKI RECEPT: Jelo na kašiku kojem ćete se stalno vraćati

Ako niste probali, onda obavezno napravite ukusno jelo sa bamijom.

 Bosansko jelo sa bamijom Izvor: Shutterstock

Bamija je zaboravljena mahunarka koja ima brojne prednosti za organizam. Nekada su je domaćice često dodavale u jela, a danas malo ko zna za nju ili je koristi. Dosta podseća na gulaš, a ako ga volite sigurni smo da će vam se dopasti i ovaj recept koji se baš lako sprema. Za pripremu možete da koriste bilo koju vrstu bamije, a ako se odlučite za suvu samo je kratko skuvajte pre dodavanja u jelo. 

  • Sastojci:
  • 500 g telećeg mesa (od buta)
  • 700 g bamije
  • 1/2 svežeg limuna
  • 20 ml ulja
  • 1 crni luk
  • 2 veća paradajza
  • so, biber, slatka mlevena paprika
  • 2 kašike paradajz paste

Priprema:
Isecite meso na kokckice, pa propržite na malo ulja, a onda dodajte i sitno seckani crni luk. Mešajte i pržite dok i luk ne bude gotov. Bamiju prelijte limunovim sokom. U meso dodajte paradajz isečen na kockice, pa kada pusti sok posolite, pobiberite, pospite mlevenom paprikom i dodajte paradajz pastu. Krčkajte na laganoj vatri još 10 minuta. Zatim dodajte bamiju, pa sve lagano promešajte. Sipajte toplu vodu da prekrije bamiju i meso, pa poklopite, smanjite temepraturu i ostavite da se krčka još 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti