Goveđi odrezak kao sa roštilja uz preliv od sira i belog luka ima jak dodatak ukusu upravo zbog plavog sira i malo senfa od kojih se pravi sos. Isprobajte i recept za biftek u kućnoj varijanti. Goveđi odrezak kao sa roštilja možete da pravite u električnom roštilju ili u rerni. Evo kako se priprema goveđi odrezak kao sa roštilja, sa prelivom od sira i belog luka!

Sastojci:

  • 130 g slatke pavlake
  • 63 g senfa
  • 35 g plavog sira, podeljeno
  • 1 čen belog luka, mleven
  • 2 goveđa odreska (350 g)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera

Recept za goveđi odrezak sa prelivom od sira i belog luka:

12:03
Korak 1

Pripremite sastojke:

Za goveđi odrezak sa prelivom od sira i belog luka prvo pripremite sve sastojke poput govedine, tačnih razmera plavog sira, slatke pavlake, senfa i belog luka.

12:06
Korak 2

Prokuvajte sir i pavlaku:

U loncu na srednjoj temperaturi umutite slatku pavlaku, senf, deo plavog sira i beli luk. Ostavite da provri. Smanjite toplotu i povremeno mešajte.

12:06
Korak 3

Ispecite odreske:

U međuvremenu, trljajte goveđe odreske maslinovim uljem i pospite solju i biberom. Pecite poklopljene odreske na podmazanoj rešetki direktno na visokoj temperaturi 4-6 minuta sa svake strane dok meso ne postane pečeno po želji.

12:06
Korak 4

Prelijte meso:

Uklonite iz rerne; ostavite da odstoji 10 minuta dok se sos ne skuva. Kada se sos smanji za pola, prelijte odreske i dodajte preostale 2 kašičice plavog sira. Uživajte u goveđem odresku sa prelivom od sira i belog luka!

Saznajte i ISPROBANI RECEPT ZA RAMSTEK

BONUS VIDEO:

TikTok/recipebyanne Lazanje u jednoj posudi

StvarUkusa/L.S.