Goveđi odrezak kao sa roštilja uz preliv od sira i belog luka ima jak dodatak ukusu upravo zbog plavog sira i malo senfa od kojih se pravi sos. Isprobajte i recept za biftek u kućnoj varijanti. Goveđi odrezak kao sa roštilja možete da pravite u električnom roštilju ili u rerni. Evo kako se priprema goveđi odrezak kao sa roštilja, sa prelivom od sira i belog luka!
Sastojci:
- 130 g slatke pavlake
- 63 g senfa
- 35 g plavog sira, podeljeno
- 1 čen belog luka, mleven
- 2 goveđa odreska (350 g)
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
Recept za goveđi odrezak sa prelivom od sira i belog luka:
Pripremite sastojke:
Za goveđi odrezak sa prelivom od sira i belog luka prvo pripremite sve sastojke poput govedine, tačnih razmera plavog sira, slatke pavlake, senfa i belog luka.
Prokuvajte sir i pavlaku:
U loncu na srednjoj temperaturi umutite slatku pavlaku, senf, deo plavog sira i beli luk. Ostavite da provri. Smanjite toplotu i povremeno mešajte.
Ispecite odreske:
U međuvremenu, trljajte goveđe odreske maslinovim uljem i pospite solju i biberom. Pecite poklopljene odreske na podmazanoj rešetki direktno na visokoj temperaturi 4-6 minuta sa svake strane dok meso ne postane pečeno po želji.
Prelijte meso:
Uklonite iz rerne; ostavite da odstoji 10 minuta dok se sos ne skuva. Kada se sos smanji za pola, prelijte odreske i dodajte preostale 2 kašičice plavog sira. Uživajte u goveđem odresku sa prelivom od sira i belog luka!
Saznajte i ISPROBANI RECEPT ZA RAMSTEK
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom