Biftekburger svi volimo, ali jeste li znali da možete da ga pravite i kod kuće, i to da bude ukusniji i bolji nego u restoranu. Uz malo posla, uživaćete u ovom biftek burgeru koji možete da jedete za ručak ili večeru, a potrudite se da spremite biftek kao profesionalci. Ako volite sočne i gurmanske zalogaje svideće vam se recept za goveđi paprikaš sa šargarepom i krompirom. Biftek burger u kućnoj varijanti možete da pravite na električnom roštilju ili u rerni. Pogledajte recept za biftek burger:
Sastojci:
- 2 komada belog hleba za sendviče, uklonjene kore i isečena na komade
- ⅓ šolje mleka
- 2½ kašičice soli
- 1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera
- 3 čena belog luka, mlevena
- 1½ kašike Vorčester sosa
- 2 kašike kečapa
- 1500 g nemasne mlevene govedine
- 3 mlada luka, beli i zeleni delovi, veoma fino isečeni (opciono)
- 8 lepinja za hamburger
Recept za biftek burger u kućnoj varijanti:
Dobar biftek burger naravno počinjete da pravite tako što ćete zagrejtati električni roštilj ili rernu na visokoj temperaturi. U velikoj posudi izgnječite hleb i mleko viljuškom dok ne dobijete zrnastu pastu. Dodajte so, biber, beli luk, vorčester sos i kečap i dobro promešajte.
Dodajte mlevenu junetinu i mladi luk i izlomite meso rukama. Mešajte sve zajedno dok se ne sjedini u savršeni biftek. Podelite smesu na 8 jednakih delova i formirajte kompaktne loptice. Poravnajte loptice u pljeskavice. Napravite blago udubljenje u sredini svake pljeskavice kako biste sprečili da se hamburgeri naduju na roštilju. Nauljite rešetke za pečenje. Poklopljene pljeskavice pecite dok ne porumene sa prve strane, 2 do 4 minuta. Okrenite pljeskavice i nastavite da pečete još nekoliko minuta. Pre serviranja, po želji tostirajte lepinje na hladnijoj strani roštilja. Uživajte u domaćem biftek burgeru!
Pročitajte i kako se pravi ZAPEČENA ZITI PASTA SA KOBASICOM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem