Biftekburger svi volimo, ali jeste li znali da možete da ga pravite i kod kuće, i to da bude ukusniji i bolji nego u restoranu. Uz malo posla, uživaćete u ovom biftek burgeru koji možete da jedete za ručak ili večeru, a potrudite se da spremite biftek kao profesionalci. Ako volite sočne i gurmanske zalogaje svideće vam se recept za goveđi paprikaš sa šargarepom i krompirom. Biftek burger u kućnoj varijanti možete da pravite na električnom roštilju ili u rerni. Pogledajte recept za biftek burger

Sastojci:

  • 2 komada belog hleba za sendviče, uklonjene kore i isečena na komade
  • ⅓ šolje mleka
  • 2½ kašičice soli
  • 1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera
  • 3 čena belog luka, mlevena
  • 1½ kašike Vorčester sosa
  • 2 kašike kečapa
  • 1500 g nemasne mlevene govedine
  • 3 mlada luka, beli i zeleni delovi, veoma fino isečeni (opciono)
  • 8 lepinja za hamburger

Recept za biftek burger u kućnoj varijanti:

Dobar biftek burger naravno počinjete da pravite tako što ćete zagrejtati električni roštilj ili rernu na visokoj temperaturi. U velikoj posudi izgnječite hleb i mleko viljuškom dok ne dobijete zrnastu pastu. Dodajte so, biber, beli luk, vorčester sos i kečap i dobro promešajte.
Dodajte mlevenu junetinu i mladi luk i izlomite meso rukama. Mešajte sve zajedno dok se ne sjedini u savršeni biftek. Podelite smesu na 8 jednakih delova i formirajte kompaktne loptice. Poravnajte loptice u pljeskavice. Napravite blago udubljenje u sredini svake pljeskavice kako biste sprečili da se hamburgeri naduju na roštilju. Nauljite rešetke za pečenje. Poklopljene pljeskavice pecite dok ne porumene sa prve strane, 2 do 4 minuta. Okrenite pljeskavice i nastavite da pečete još nekoliko minuta. Pre serviranja, po želji tostirajte lepinje na hladnijoj strani roštilja. Uživajte u domaćem biftek burgeru!

Pročitajte i kako se pravi ZAPEČENA ZITI PASTA SA KOBASICOM

BONUS VIDEO:

Kurir teleivizija RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli

StvarUkusa/L.S