Biftek je kvalitetno i ukusno meso, ali ne ume svako da ga spremi kod kuće. Priprema nije komplikovana, ali s druge strane, ako ga previše pržite i pečete izgubiće sočnost i biće previše suv. Kako biste i kod kuće napravili neverovatno sočan biftek, potrebno je da ispratite jednostavne korake. Kratko se prži u tiganju, a onda i peče u rerni par minuta. Na kraju se dodaje i aromatični puter za što bolji ukus. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 2 bifteka 
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice belog bibera
  • 2 kašike putera
  • 1-2 čena belog luka 

Priprema:

Biftek izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata. Premžite s obe strane maslinovim uljem. So, biber i beli biber sjedinite u nekoj posudi, pa utrljajte u meso s obe stane. Suv tiganj dobro zagrejte, pa stavite meso. Pržite po 2-3 minuta s obe strane. Ako na  Pecite odreske u zagrejanom tiganju 2-3 minuta po strani. Ako šnicla ima mast okrenite na tu stranu i ispecite je nezavisno od regularnog postupka. Nakon toga stavite tiganj sa biftecima u rernu i pecite na 55°C par minuta. Pomešajte puter sobne temeprature i mleveni beli luk, pa prelijte gotovo meso. Ostavite da se odmori nekih 10 minuta, pa servirajte.  

Izvor: Stvar ukusa