Novogodišnja salata pod nazivom Šišarke pravi se sa dimljenim pilećim fileom i osim što je ukusna ona je neobičnog oblika i izgleda, pa će biti hit na prazničnom stolu, a gosti će da se pitaju da li ju je pripremio profesionalni kuvar! Uz to kao predjelo možete da poslužite rolnice od lisnatog testa sa 4 vrste sira. Novogodišnja salata Šišarke je prilično gurmanska pa nas neže začuditi ako se ljudi zadrže na njoj umesto prelaska na glavno jelo. Priprema je jednostavna:

Sastojci:

  • 4 barena krompira
  • 4 kuvana jaja
  • 300 g dimljenog pilećeg filea
  • 150 g krastavaca (svežih ili kiselih)
  • malo tvrdog sira
  • 250 g pečenih badema
  • majonez
  • so, biber i drugi začini

Recpet za novogodišnju salatu Šišarke:

Da bi ste napravili novogodišnju salatu šišarke, kuvani krompir narendajte na srednjem rendeu i pomešajte ga sa majonezom. Prilagodite po ukusu dodavanjem začina. Koristeći kašiku, počinjemo da stavljamo pire na tanjir u obliku šišarke. Debljina pirea ne bi trebalo da prelazi 1,5 cm, inače će šišarke biti prevelike. Pileći file isecite na male komade. Pospite ga na krompir u ravnom sloju. Zatim narendajte krastavac na vrlo sitno rende. Stavite ga na vrh fileta. U četvrti sloj salate stavljamo rendana jaja pomešana sa majonezom. Preko njih pospite tvrdi sveži sir. Na vrh zabodite pečene bademe. Zahvaljujući njima, salata će podsećati na šišarku. Uživajte u novogodišnjoj salati Šišarke!

Saznajte kako se pravi HRSKAVA SALATA OD PEČENE PAPRIKE SA PINJOLIMA, FETOM I BOSILJKOM

BONUS VIDEO:

NEMATE IDEJU ILI VREMENA ŠTA DA KUVATE? Majke i snajke imaju rešenje za vas! Pilav i vitaminska salata: Brzo, a ukusno  Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.