Novogodišnja salata pod nazivom Šišarke pravi se sa dimljenim pilećim fileom i osim što je ukusna ona je neobičnog oblika i izgleda, pa će biti hit na prazničnom stolu, a gosti će da se pitaju da li ju je pripremio profesionalni kuvar! Uz to kao predjelo možete da poslužite rolnice od lisnatog testa sa 4 vrste sira. Novogodišnja salata Šišarke je prilično gurmanska pa nas neže začuditi ako se ljudi zadrže na njoj umesto prelaska na glavno jelo. Priprema je jednostavna:
Sastojci:
- 4 barena krompira
- 4 kuvana jaja
- 300 g dimljenog pilećeg filea
- 150 g krastavaca (svežih ili kiselih)
- malo tvrdog sira
- 250 g pečenih badema
- majonez
- so, biber i drugi začini
Recpet za novogodišnju salatu Šišarke:
Da bi ste napravili novogodišnju salatu šišarke, kuvani krompir narendajte na srednjem rendeu i pomešajte ga sa majonezom. Prilagodite po ukusu dodavanjem začina. Koristeći kašiku, počinjemo da stavljamo pire na tanjir u obliku šišarke. Debljina pirea ne bi trebalo da prelazi 1,5 cm, inače će šišarke biti prevelike. Pileći file isecite na male komade. Pospite ga na krompir u ravnom sloju. Zatim narendajte krastavac na vrlo sitno rende. Stavite ga na vrh fileta. U četvrti sloj salate stavljamo rendana jaja pomešana sa majonezom. Preko njih pospite tvrdi sveži sir. Na vrh zabodite pečene bademe. Zahvaljujući njima, salata će podsećati na šišarku. Uživajte u novogodišnjoj salati Šišarke!
Saznajte kako se pravi HRSKAVA SALATA OD PEČENE PAPRIKE SA PINJOLIMA, FETOM I BOSILJKOM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem