Salata od pečene paprike sa pinjolima, feta sirom i svežim bosiljkom biće savršen dodatak jelima, a odlična je jer je ujedno i prilog i salata. Salata izgleda predivno na poslužavniku i može se jesti sa tostiranim hlebom, pljeskavicama na žaru ili pilećim ćevapima.

Sastojci:

  • 4 paprike babure
  • svežanj svežeg bosiljka
  • 1 čen belog luka
  • 150 g feta sira
  • crne masline
  • maslinovo ulje
  • sirće
  • biber i so po ukusu
  • 100 g pinjola

Recept za salatu od pečene paprike sa pinjolima, feta sirom I svežim bosiljkom:

Počnite tako što ćete polovine paprike okrenuti nadole na pleh za pečenje obložen aluminijumskom folijom. Pecite ih dok ne pocrne. Stavite pečene paprike u činiju i pokrijte plastičnom folijom. Kada se paprike ohlade, ljuska će se odmah oljuštiti. Pečene paprike isecite na kriške i prelijte maslinovim uljem, sirćetom, belim lukom, bosiljkom, origanom, šećerom, solju i biberom. Ostavite mešavinu u frižideru najmanje jedan sat ili preko noći.U međuvremenu, tostirajte pinjole u ​​malom tiganju da poboljšate njihov ukus. Kad se paprike ohlade lepo ih poređati na tanjir i posuti feta sirom, maslinama i tostiranim pinjolima. Uživajte!

Saznajte kako da napravite ovo predjelo KROMPIR SALATA SA AROMATIČNIM ZAČINIMA: Savršeno posno predjelo za slavsku trpezu

BONUS VIDEO:

Kurir televizija ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu

StvarUkusa/L.S.