Salata od pečene paprike sa pinjolima, feta sirom i svežim bosiljkom biće savršen dodatak jelima, a odlična je jer je ujedno i prilog i salata. Salata izgleda predivno na poslužavniku i može se jesti sa tostiranim hlebom, pljeskavicama na žaru ili pilećim ćevapima.
Sastojci:
- 4 paprike babure
- svežanj svežeg bosiljka
- 1 čen belog luka
- 150 g feta sira
- crne masline
- maslinovo ulje
- sirće
- biber i so po ukusu
- 100 g pinjola
Recept za salatu od pečene paprike sa pinjolima, feta sirom I svežim bosiljkom:
Počnite tako što ćete polovine paprike okrenuti nadole na pleh za pečenje obložen aluminijumskom folijom. Pecite ih dok ne pocrne. Stavite pečene paprike u činiju i pokrijte plastičnom folijom. Kada se paprike ohlade, ljuska će se odmah oljuštiti. Pečene paprike isecite na kriške i prelijte maslinovim uljem, sirćetom, belim lukom, bosiljkom, origanom, šećerom, solju i biberom. Ostavite mešavinu u frižideru najmanje jedan sat ili preko noći.U međuvremenu, tostirajte pinjole u malom tiganju da poboljšate njihov ukus. Kad se paprike ohlade lepo ih poređati na tanjir i posuti feta sirom, maslinama i tostiranim pinjolima. Uživajte!
Saznajte kako da napravite ovo predjelo KROMPIR SALATA SA AROMATIČNIM ZAČINIMA: Savršeno posno predjelo za slavsku trpezu
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem