Ramstek nije jednostavno spremiti, ali uz ovaj recept dobićete odrezak kakav poželite. Može da se sprema tako da bude sirov, srednje pečen ili reš. Isprobajte i sočna svinjska rebarca u kiselo-slatkom sosu. Sa ramsteka ne treba da skidate masnoću, i ona se griluje i jede. Pročitajte kako se pravi gurmanski ramstek!

Sastojci:

  • 400 g ramsteka debljine oko 2-3 cm
  • 1 kašika suncokretovog ulja
  • 1 kašika neslanog putera
  • 1 veliki češanj belog luka, zgnječenog
  • 1 grančica majčine dušice ili ruzmarina (opciono)

Recept za gurmanski ramstek:

13:51
Korak 1

Odreske izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj teperaturi pola sata

Sočan ramstek počnite da pravite tako što ćete prvo da izvadite odreske iz frižidera i ostavite na sobnoj temepraturi 30 minuta pre nego što krenete da ih dinstate. Osušite ih i začinite.

14:01
Korak 2

Odreske ubacite na jaku vatru sa uljem, puterom i belim lukom

Zagrejte tiganj na jakoj vatri. Prelijte uljem, pa dodajte puter, beli luk i ramstek, stavljajući oko odrezaka začinsko bilje. Sa parom klešta okrenite odreske svakih 30 sekundi na 1 min tako da dobiju lepu braon koru. Za sirovi ramstek pecite 3 minuta, 4-5 minuta ukupno za srednje pečen i 7-8 minuta za dobro pečen. Prebacite ramstek na tanjir. Pokrijte folijom i ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja. Uživajte u grumanskom začinjenom ramsteku!

Saznajte recept za NOVOGODIŠNJA PEČENA REBARCA KAO SA ROŠTILJA

BONUS VIDEO:

TikTok/mannalanier2 trik za sočno meso

 StvarUkusa/L.S.