Ramstek nije jednostavno spremiti, ali uz ovaj recept dobićete odrezak kakav poželite. Može da se sprema tako da bude sirov, srednje pečen ili reš. Isprobajte i sočna svinjska rebarca u kiselo-slatkom sosu. Sa ramsteka ne treba da skidate masnoću, i ona se griluje i jede. Pročitajte kako se pravi gurmanski ramstek!
Sastojci:
- 400 g ramsteka debljine oko 2-3 cm
- 1 kašika suncokretovog ulja
- 1 kašika neslanog putera
- 1 veliki češanj belog luka, zgnječenog
- 1 grančica majčine dušice ili ruzmarina (opciono)
Recept za gurmanski ramstek:
Odreske izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj teperaturi pola sata
Sočan ramstek počnite da pravite tako što ćete prvo da izvadite odreske iz frižidera i ostavite na sobnoj temepraturi 30 minuta pre nego što krenete da ih dinstate. Osušite ih i začinite.
Odreske ubacite na jaku vatru sa uljem, puterom i belim lukom
Zagrejte tiganj na jakoj vatri. Prelijte uljem, pa dodajte puter, beli luk i ramstek, stavljajući oko odrezaka začinsko bilje. Sa parom klešta okrenite odreske svakih 30 sekundi na 1 min tako da dobiju lepu braon koru. Za sirovi ramstek pecite 3 minuta, 4-5 minuta ukupno za srednje pečen i 7-8 minuta za dobro pečen. Prebacite ramstek na tanjir. Pokrijte folijom i ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja. Uživajte u grumanskom začinjenom ramsteku!
Saznajte recept za NOVOGODIŠNJA PEČENA REBARCA KAO SA ROŠTILJA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem