Sočna pečena svinjska rebarca kao sa roštilja, pečena u rerni, tope se u ustima i neverovatno su ukusna! Možda ćete uz rebarca imati i kao opciju pečeno pile sa hrskavom koricom. Kada rebarca premažete mešavinom sosa za roštilj nećete se zaustaviti zaustaviti na jednom parčetu! Pogledajte kako se prave pečna svinjska rebarca!

Sastojci:

Za rebarca:

  • 2 kg rebara od praseta
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 1 kašičica crvenog luka u prahu
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica mlevenog crnog bibera
  • 1/2 kašičice kima1 kašičica čilija ili kajenskog praha (opciono)
  • 2 kašike maslinovog ulja

Za sos:

  • 500 ml sosa za roštilj
  • 3 kašike mlevenog belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika Vorčester sosa
  • 1/2 - 1 kašika kajenskog bibera
  • 1 kašičica soli

Recet za pečena rebarca:

14:04
Korak 1

Pripremite rernu, pospite rebarca začinima

Za pečena rebarca zagrejte rernu na 180°C. Skinite čvrstu membranu koja pokriva donju/koštanu stranu rebaraca. Stavite na pleh ili pleh obložen folijom ili papirom za pečnje. Pomešajte beli luk u prahu, crni luk u prahu, papriku, so, biber, kim i čili ili kajenski luk. Pospite začine preko rebarca i pokapajte uljem. Utrljajte začin po rebrima sa obe strane. Pokrijte pleh folijom i pecite 2 sata.

14:09
Korak 2

Pred kraj pečenja premažite rebarca sosom

Tokom poslednjih 5 minuta kuvanja, pomešajte sastojke za sos. Izvadite rebra iz rerne, uklonite foliju i premažite vrhove rebarca mešavinom sosa za roštilj. Povećajte temperaturu rerne na 240°C. Vratite rebra u rernu, otkrivena, i pecite još 10 minuta. Promenite podešavanja rerne na pečenje (ili roštilj) na srednje jakoj vatri da biste lagano ugljenisali i karamelisali ivice (oko 3 minuta). Pustite da odstoji 10 minuta kada ih izvadite iz rerne da bi se sokovi vratili u meso pre rezanja. Uživajte u pečenim svinjskim rebarcima!

Pročitajte kako se pravi MESNI ROLAT SA SECKANIM ORASIMA

BONUS VIDEO:

Kurir televizija KULINARSKI TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠENO PEČENO MESO! Otkrio kad je pravo vreme da okrenete šniclu!

StvarUkusa/L.S.