Pečeni rolatsa sirom ima meko pecivo i hrskavi sir, a celokupan rolat je penast i ukusan. Možete da promenite punjenje i napravite različite verzije ovog rolata. Možda će vam se dopasti rolat sa cveklom punjen krem sirom i ribom. Pečeni rolat se pravi jednostavno, nije skup i ima nekoliko sastojaka. Evo recepta za domaći pečeni rolat sa sirom:
Sastojci:
Za testo:
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 150 ml toplog mleka
- 1 jaje
- 2 kašičice instant kvasca
- 30 g putera, omekšanog
- 450 g brašna
Za fil:
- 500 g iseckanog sira po želji
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice začina po želji
- 63 g putera, omekšanog
Recept za domaći peečni rolat sa sirom:
Napravite testo
Za domaći pečeni rolat sa sirom stavite sve sastojke za testo u posudu i miksirajte miskerom, dok se testo ne formira u kuglu, otprilike 5 minuta. Pokrijte posudu čistim peškirom i ostavite da se diže na toplom mestu dok se ne udvostruči, oko sat vremena.
Formirajte rolnu i pecite
Razvaljajte testo u veliki pravougaonik. Sve testo premazati omekšalim (ne otopljenim) puterom. Pospite sirom i začinima. Počevši od dugog kraja pravougaonika, umotajte testo čvrsto kao kada pravite rolnice sa cimetom. Isecite na kriške, stavite na lim za pečenje i pecite oko 20 minuta, na 220 stepeni. Poslužite pečeni rolat sa sirom topao i uživajte.
Pročitajte kako da napravite ROLAT SA MLEVENIM MESOM U LISNATOM TESTU
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus