Pečeni rolatsa sirom ima meko pecivo i hrskavi sir, a celokupan rolat je penast i ukusan. Možete da promenite punjenje i napravite različite verzije ovog rolata. Možda će vam se dopasti rolat sa cveklom punjen krem sirom i ribom. Pečeni rolat se pravi jednostavno, nije skup i ima nekoliko sastojaka. Evo recepta za domaći pečeni rolat sa sirom:

Sastojci:

Za testo:

  • 3 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 150 ml toplog mleka
  • 1 jaje
  • 2 kašičice instant kvasca
  • 30 g putera, omekšanog
  • 450 g brašna

Za fil:

  • 500 g iseckanog sira po želji
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice začina po želji
  • 63 g putera, omekšanog

Recept za domaći peečni rolat sa sirom:

13:28
Korak 1

Napravite testo

Za domaći pečeni rolat sa sirom stavite sve sastojke za testo u posudu i miksirajte miskerom, dok se testo ne formira u kuglu, otprilike 5 minuta. Pokrijte posudu čistim peškirom i ostavite da se diže na toplom mestu dok se ne udvostruči, oko sat vremena.

13:33
Korak 2

Formirajte rolnu i pecite

Razvaljajte testo u veliki pravougaonik. Sve testo premazati omekšalim (ne otopljenim) puterom. Pospite sirom i začinima. Počevši od dugog kraja pravougaonika, umotajte testo čvrsto kao kada pravite rolnice sa cimetom. Isecite na kriške, stavite na lim za pečenje i pecite oko 20 minuta, na 220 stepeni. Poslužite pečeni rolat sa sirom topao i uživajte.

Pročitajte kako da napravite ROLAT SA MLEVENIM MESOM U LISNATOM TESTU

BONUS VIDEO:

ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu  Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.