Svinjska pečenica sa suvim voćem je prava praznična verzija pečenice, jer je spolja hrskava, a iznutra ispunjena obiljem suvog voća, čiji sokovi poboljšavaju ukus. Isprobajte i recept za biftek u kućnoj varijanti, može biti dobar izbor za večeru. Svinjska pečenica sa suvim voćem priprema se na sledeći način!

Sastojci:

  • 1 svinjska pečenica (oko 1,5 do 2 kg)
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašičice suvod ruzmarina
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 šolja suvog crnog vina
  • 1/2 šolje pilećeg ili povrtnog bujona

Za fil:

  • 1 šolja suvih šljiva, očišćenih i iseckanih
  • 1/2 šolje suvih kajsija, iseckanih
  • 1/2 šolje suvih smokvi, iseckanih

Recept za svinjsku pečenicu sa suvim voćem:

14:47
Korak 1

Priprema svinjske pečenice:

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Operite svinjsku pečenicu i osušite je papirnim ubrusom. Zasecite pečenicu uzduž sredinom, praveći dublje poteze kako bi se napravio džep. Posolite i pobiberite pečenicu, trljajući so i biber u meso.

14:54
Korak 2

Priprema fila za svinjsku pečenicu:

U malu posudu stavite iseckane suve šljive, kajsije i smokve. Možete da ih natopite u malo crnog vina ili bujona nekoliko minuta kako bi omekšale. Kada je suvo voće omekšalo, stavite ga u pripremljene džepove u svinjskoj pečenici.

14:55
Korak 3

Pečenje:

Napunjenu pečenicu uvežite koncem kako bi se zatvorila i kako suvo voće ne bi ispalo iz mesa.Pospite svinjsku pečenicu suvim ruzmarinom i sitno iseckanim belim lukom. Stavite pečenicu u pleh, pa sipajte crno vino. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 1,5 do 2 sata. Izvadite pečenicu iz rerne i ostavite je da odstoji pola sata minimum pre sečenja.

Pročitajte kako da napravite RUČAK ZA PRAVE GURMANE: Marinirana svinjska pečenica iz rerne

BONUS VIDEO:

Pileće ćufte iz blendera Instagram/foodiies_lifee

StvarUkusa/L.S.