Rolati su predjela koja vole sve generacije. Bez njih je nemoguće zamisliti prazničnu trpezu - ne treba vam puno vremena ni umeća da ih pripremite. Rolat od šargarepe i sira odličan je izbor za slavsku trpezu. Za danas smo pripremili rolat sa mlevenim mesom i kuvanim jajima. Umotanom u lisnato testo, ovom rolatu neće moći niko da odoli!
Sastojci:
- 50 g putera
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 700 g mlevenog mesa
- 4 kašičice dižon senfa
- 2 kuvana jaja
- 2 jajeta
- 450 g lisnatog testa
- so po ukusu
- biber po ukusu
Recept za rolat sa mlevenim mesom u lisnatom testu:
Otopite puter u tiganju na srednjoj vatri, pa dodajte iseckan crni i beli luk. Promešajte, pa dinstajte dok ne dobiju zlatnu boju. Potom ubacite iseckan peršun, promešajte i kratko prodinstajte. U mleveno meso za rolat ubacite dinstani luk, senf, biber, so i umućeno jaje. Sve sastojke dobro sjedinite. Razvucite oklagijom lisnato testo u pravougaonik, pa po sredini rasporedite polovinu mlevenog mesa sa začinima. Dva prepolovljena jajeta stavite na mleveno meso jedno pored drugog. Preko njih dodajte ostatak mesa, pa po ivicama testa napravite duže rezove ukoso. Razrezanim delovima testa pokrijte meso, tako da dobijete kose linije na rolatu poput onih na hlebu. Premažite umućenim jajetom rolat. Pecite rolat 40 minuta na 180°C. Preporučujemo i mesni rolat od govedine i piletine.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus