Ovako pripremljeno jelo Grci obično jedu za doručak, ali ipak je bolji predlog za ručak. Pravi se slično kao musaka, od mlevenog mesa i krompira, ali se u ovo jelo dodaje i feta, kao i mocarela. Bogato je začinima, a toliko je jednostavno za pripremu, da uspeva i početnicima. Ako želite da donesete duh Mediterana, mi vam onda predlažemo ovaj recept sa krompirom i mlevenim mesom

Sastojci: 

  • 550 g krompira
  • 1 crni luk
  • 1-2 paprike
  • 3 čena belog luka
  • 450 g mlevenog mesa 
  • tucana paprika 
  • 1 kašičica origana
  • feta sir
  • malo mocarele 

Recept za grčko jelo od mlevenog mesa i krompira:

Krompir sa sve ljuskom skuvajte. Procedite i kada se ohladi skinite ljusku, pa isecite na kockice. U tiganju na malo ulja propržite mleveno meso, posolite i pobiberite, promešajte, pa prebacite u posudu. Zatim u istom tiganju propržite sitno seckani crni luk, posolite i pržite dok ne omekša. Onda dodajte seckanu papriku i mleveni beli luk, pa posle minut dodajte u posudu sa mlevenim mesom. Zatim u tiganj sipajte još malo ulja, pa propržite krompir. Posolite i pospite tucanom paprikom, pa promešajte. Kada postane hrskav dodajte mleveno meso i luk. Pospite origanom i promešajte, pa pržite još malo. Sklonite sa šporeta, pa pospite mrvljenom fetom i seckanom mocarelom. Pecite u zagrejanoj rerni na 230°C oko 10 minuta. Onda podignite ka gornjim grejačima i pecite još 2-3 minuta. 

Pročitajte i ovo: Musaka sa krompirom i mlevenim mesom

BONUS VIDEO: 

TikTok/recipebyanne Lazanje u jednoj posudi

(StvarUkusa/S.B.)