Mesni rolati su savršeni kako za svečane trpeze, tako i kao samostalno jelo ili predjelo na porodičnom ručku. Pravi su užitak za gurmane, a uvek ih možete spremati kada vam ponestaje ideja, budući da su laki za pripremu. Bilo da je u pitanju rolat sa svinjetinom ili drugim mesom, sa njima nikada nema greške.

  • Sastojci:
  • 250 g mlevene govedine
  • 250 g mlevene piletine
  • 1 jaje
  • malo soli
  • malo bibera
  • 100 g izmrvljenog dvopeka
  • 20 g luka
  • maslinovo ulje za premazivanje
  • Za nadev:
  • 4 jajeta
  • 200 g tvrdog sira
  • 100 g majoneza

Priprema:

U posudu ubacite govedinu. piletinu, jaje, so, biber, dvopek i zamesite rukom. Formirajte rukom oblik lopte i obmotajte prozirnom folijom. Ostavite u frižideru 20 minuta. Jaja, izrendan sir i majonez umutite viljuškom, smesu izlijte na pleh obložen pek papirom i pecite na 250°C oko 10 minuta. Preko mesa ostavite prozirnu foliju i razvucite oklagijom u oblik pravougaonika. Ispečenu smesu za nadev nanesite direktno preko mesa, pa urolajte uz pomoć prozirne folije koja treba da se nađe sa donje strane. Rukom formirajte što približniji oblik valjka, uklonite prozirnu foliju, premažite maslinovim uljem i pecite na pleh obložen pek papirom 1 sat na 200°C.

BONUS VIDEO:

instagram/cookistwow Rolat od lisnatog testa

 Izvor: StvarUkusa