Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJI PRELIV ZA TURŠIJU: Savršeno hrskavo i kiselo povrće - zimnica za desetku

Ne postoji osoba koja ne voli da jede turšiju, a ako želite da povrće bude hrskavo, onda isprobajte ovaj recept za preliv.

 Preliv za turšiju Izvor: Shutterstock

Zimnica počinje da se sprema krajem avgusta, a za oktobar su rezervisani kiseli kupus i turšija. Ako ove godine pripremate turšiju, neophodno je da je spremite kako treba, a jedna od najbitniji je preliv. On će savršeno ukiseliti povrće, ali i učiniti ga hrskavim. Nekada se ovaj preliv pravio sa esencijom, ali u modernijim receptima je ona zamenjena turšijom. Povrće naravno birate po želji, a ako volite da ekspirmentišete možete da napravite i voćnu turšiju.

  • Sastojci: 
  • (za 4 kg povrća) 
  • 3 l vode
  • 1 l sirćeta
  • 200 g soli
  • 150 g šećera
  • 1/2 vinobrana

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, pa dodajte šećer i so. Kada tečnost proključa sklonite sa šporeta, pa ostavvite da se potpuno ohladi. Nakon toga sipajte sirće i promešajte. U šolju sipajte malo tečnosti i dodajte vinobran. Dobro promešajte, pa sipajte nazad u šerpu. Ovom tečnošću prelijte povrće u buretu ili teglama i ostavite da odstoji 20 dana.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:37
KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!
Izvor: Kuirir televizija
Izvor: Kuirir televizija

Izvor: StvarUkusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti