Slane torte su pun pogodak za prazničnu i slavsku trpezu. Slanu tortu možete pripremiti i sa pilećom džigericom, uz minimalan trošak. Za danas smo vam pripremili slanu tortu sa konzerviranom ribom. Pravi se vrlo jednostavno - nije vam potrebno veliko umeće ni puno vremena. U recept idu i masline.

Sastojci:

  • 1 konzerva ribe po izboru
  • 5 jajeta
  • 100 g maslina
  • 2 kašike griza
  • 1 kašika mirođije
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • malo ulja

Recept za slanu tortu sa ribom i maslinama:

Izvadite ribu iz konzerve i ocedite višak tečnosti, pa je zgnječite. Izrendajte šargarepu i iseckajte crni luk, pa ih prodinstajte na manjoj količini ulja i na laganoj vatri. U činiju stavite jaja, pa posolite i pobiberite po ukusu, a onda ih umutite žicom. Ubacite griz i mirođiju, a onda i izgnječenu ribu. Ubacite masline u smesu za slanu tortu i dinstano povrće. Dobro sjedinite sastojke, pa smesu za slanu tortu izlijte u silikonski kalup za pečenje. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Preporučujemo i slanu tortu idealnu za slave ili ručak.

BONUS VIDEO:

Instagram/cooking__diaries_ Lepeza patlidžan

  Izvor: StvarUkusa/J.K.