Slane torte su pun pogodak za prazničnu i slavsku trpezu. Slanu tortu možete pripremiti i sa pilećom džigericom, uz minimalan trošak. Za danas smo vam pripremili slanu tortu sa konzerviranom ribom. Pravi se vrlo jednostavno - nije vam potrebno veliko umeće ni puno vremena. U recept idu i masline.
Sastojci:
- 1 konzerva ribe po izboru
- 5 jajeta
- 100 g maslina
- 2 kašike griza
- 1 kašika mirođije
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- so po ukusu
- biber po ukusu
- malo ulja
Recept za slanu tortu sa ribom i maslinama:
Izvadite ribu iz konzerve i ocedite višak tečnosti, pa je zgnječite. Izrendajte šargarepu i iseckajte crni luk, pa ih prodinstajte na manjoj količini ulja i na laganoj vatri. U činiju stavite jaja, pa posolite i pobiberite po ukusu, a onda ih umutite žicom. Ubacite griz i mirođiju, a onda i izgnječenu ribu. Ubacite masline u smesu za slanu tortu i dinstano povrće. Dobro sjedinite sastojke, pa smesu za slanu tortu izlijte u silikonski kalup za pečenje. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Preporučujemo i slanu tortu idealnu za slave ili ručak.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus