Rolati su se nekada pravili samo kada su slave ili praznici, ali danas je ovo predjelo sjajan predlog za ručak, večeru ili kada vam dođu gosti. Mogu da se prave na miliona načina, pa tako imate recepte za rolate koji se peku, ali i one koji se ne peku. Danas vam donosimo sjajan recept za rolat sa cveklom punjen krem sirom i ribom koji će definitivno oduševiti svakoga. 

Sastojci:

  • 250 g cvekle
  • 3 jajeta
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika ulje
  • 80 g brašna 
  • 200 g ribe (filet po želji)
  • 300 g krem sira 
  • 2 kašičice senfa 
  • mladi luk

Recept za slani rolat sa cveklom punjen ribom i krem sirom: 

Odvojite belanca od žumanaca, pa belnaca umutite sa pola kašičice soli. Cveklu skuvajte, pa izrendajte, a onda joj dodajte žumanca i ulje. Sve lepo promešajte, pa dodajte brašno i sjedinite. Na kraju dodajte umućena belanca i lagano promešajte. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 190°C oko 15 minuta. Filet ribe ispržite. Koru rolata premažite krem sirom, pa po dužini poređajte ribu (samo na ivicu). Premažite senfom, pa ostatak kore za rolat pospite seckanim mladim lukom. Urlojte i umotajte u providnu foliju, pa stavite rolat u frižider preko noći da se stegne. 

Pročitajte i ovo: 3 top predloga za posne rolate

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija SPREMITE PIJANOG ŠARANA EKSPRESNO! Tradicionalno jelo po receptu master šefa!

(StvarUkusa/S.B.)