Bez dekorativnih i ukusnih rolata ne može se zamisliti ni jedna praznična i slavska trpeza. Odlično idu uz svako glavno jelo i namaze, a za Svetu Petku predlažemo posni rolat sa ajvarom. Ukus koji svako obožava, podjednako je dobar kao i u mrsnoj varijanti.
Sastojci:
- 200 ml kisele vode
- 120 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 60 g ajvara
- Za punjenje:
- 5 kašika posnog majoneza
- 3-4 kisela krastavčića
Recept za posni rolat sa ajvarom:
U posudi promešajte brašno sa praškom za pecivo, potom dodajte so i ajvar, pa ponovo promešajte. Postepeno dodajte kiselu vodu, mešajući dok se sastojci ne sjedine. Smesu za rolat izlijte u pleh, pa pecite na 200°C oko 20-30 minuta. Kada se kora ispeče, uvijte je u vlažnu krpu. Kada se ohladi, premažite je posnim majonezom i iseckanim krastavcima. Možete dodati u nadev za rolat i rendani posni kačkavalj. Uvijte napunjenu koru.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem