Susam salata pada u jedan od klasika praznične sprske trpeze. Veoma je zasitna, pa je možete jesti i kao obrok. U susam salatu idu i pileći file i šunka. Ako već imate skuvanu piletinu, proces pravljenja trajaće svega nekoliko minuta! Susam salata odlično ide uz testeninu i pečenje na slavskim trpezama. 

Sastojci:

  • 350 g pilećeg filea
  • 200 g šunke
  • 60 g susama
  • 250 g kisele pavlake
  • 4 kašike jogurta
  • 8 g soli

Recept za susam salatu sa piletinom:

Propržite susam na srednjoj vatri dok ne poprimi zlatno-braon boju. Pileći file najpre ubacite u šerpu sa hladnom vodom, pa kuvajte dok ne provri. Kada provri, odstranite penu sa vrha, smanjite temperaturu i kuvajte još otprilike oko 15 minuta. Pred kraj kuvanja dodajte malo soli. Kuvani pileći file iseckajte, pa pomešajte sa izrendanom šunkom, ohlađenim susamom, kiselom pavlakom i kašičicom soli. Jogurt dodajte postepeno na kraju. Sve pomešajte, pa ukrasite susamom salatu na kraju. Predlažemo i posnu susam salatu

BONUS VIDEO:

Zapečena piletina u bešamel sosu Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa