Sveta Petka se prbližava, a kako ove godine pada u petak, na trpezi mora da se nađe posna hrana. Naš predlog je da spremite pastrmku sa listićima badema, a kako se u ovom receptu koriste jaja, pročitajte čime možete da ih zamenite kako bi jelo bilo posno. Pastrmku možete da spremate na milion načina, ali ovo je jedan od najboljih recepata za pripremu ove ribe.
Sastojci:
- 60 g listića badema
- 2 fileta pastrmke
- 1 jaje
- 1 kašika ulja za jaku toplotu
- 1 kašika putera
- 1 čen belog luka
- malo soka od limuna
- začinsko bilje po želji
Recept za pastrmku sa bademima:
Badem sipajte u kesu, pa oklagijom pređite par puta, da se izlomi. Uvaljajte pastrmku u umućeno jaje, pa u badem i ispržite. Istopite puter, pa dodajte mleveni beli luk, sok od limuna i seckano začinsko bilje po želji. Prelijte preko pastrmke.
Pročitajte i ovo: Super trikovi za prženje ribe
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus