Sveta Petka se prbližava, a kako ove godine pada u petak, na trpezi mora da se nađe posna hrana. Naš predlog je da spremite pastrmku sa listićima badema, a kako se u ovom receptu koriste jaja, pročitajte čime možete da ih zamenite kako bi jelo bilo posno. Pastrmku možete da spremate na milion načina, ali ovo je jedan od najboljih recepata za pripremu ove ribe

Sastojci: 

  • 60 g listića badema 
  • 2 fileta pastrmke
  • 1 jaje 
  • 1 kašika ulja za jaku toplotu
  • 1 kašika putera
  • 1 čen belog luka
  • malo soka od limuna
  • začinsko bilje po želji

Recept za pastrmku sa bademima: 

Badem sipajte u kesu, pa oklagijom pređite par puta, da se izlomi. Uvaljajte pastrmku u umućeno jaje, pa u badem i ispržite. Istopite puter, pa dodajte mleveni beli luk, sok od limuna i seckano začinsko bilje po želji. Prelijte preko pastrmke

Pročitajte i ovo: Super trikovi za prženje ribe

BONUS VIDEO: 

Kako se čisiti riba Instagram/pp_recepti_kbzu

Izvor: StvarUkusa