Sveta Petka se prbližava, a kako ove godine pada u petak, na trpezi mora da se nađe posna hrana. Naš predlog je da spremite pastrmku sa listićima badema, a kako se u ovom receptu koriste jaja, pročitajte čime možete da ih zamenite kako bi jelo bilo posno. Pastrmku možete da spremate na milion načina, ali ovo je jedan od najboljih recepata za pripremu ove ribe.
Sastojci:
- 60 g listića badema
- 2 fileta pastrmke
- 1 jaje
- 1 kašika ulja za jaku toplotu
- 1 kašika putera
- 1 čen belog luka
- malo soka od limuna
- začinsko bilje po želji
Recept za pastrmku sa bademima:
Badem sipajte u kesu, pa oklagijom pređite par puta, da se izlomi. Uvaljajte pastrmku u umućeno jaje, pa u badem i ispržite. Istopite puter, pa dodajte mleveni beli luk, sok od limuna i seckano začinsko bilje po želji. Prelijte preko pastrmke.
Pročitajte i ovo: Super trikovi za prženje ribe
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem