Srbi ribu jedu uglavnom kada je post, ali ona je poprilično zdrava i trebali bi da je ubacite u redovan jelovnik. Nije teška za pripremu i ne zahteva puno vremena, a sa krompir salatom je idealan predlog za lagani ručak. Za pripremu ribe potrebno je nekoliko osnovnih sastojaka i imaćete savršeno ukusno jelo na stolu. U nastavku teksta vam otkrivamo kako da napravite pastrmku.
Limun je najvažniji sastojak, a pored njega bitni su i začini. Obavezni su so i biber, a ostali mogu da budu po vašoj želji, a neki od predloga su sveži peršun, mirođija, timijan... Najbolje rešenje za pečenje pastrmke je roštilj, ali možete da koristite i rernu. Ovo su osnovne namirnice za pravljenje savšreno ukusne pastrmke, a naš predlog je da ribu premažete puterom i preko stavite 2-3 koluta limuna. Posolite i pobiberite, pa začinite po želji. Zatvorite foliju i stavite na rešetke od rerne. Pecite na 200°C oko 20 minuta. Ovo je super način za pripremu pastrmke jer nema prljavih sudova. Takođe, ako želite dodajte i malo suvog grožđa koji riba daje taj slatki ukus.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus