Srbi ribu jedu uglavnom kada je post, ali ona je poprilično zdrava i trebali bi da je ubacite u redovan jelovnik. Nije teška za pripremu i ne zahteva puno vremena, a sa krompir salatom je idealan predlog za lagani ručak. Za pripremu ribe potrebno je nekoliko osnovnih sastojaka i imaćete savršeno ukusno jelo na stolu. U nastavku teksta vam otkrivamo kako da napravite pastrmku

Limun je najvažniji sastojak, a pored njega bitni su i začini. Obavezni su so i biber, a ostali mogu da budu po vašoj želji, a neki od predloga su sveži peršun, mirođija, timijan... Najbolje rešenje za pečenje pastrmke je roštilj, ali možete da koristite i rernu. Ovo su osnovne namirnice za pravljenje savšreno ukusne pastrmke, a naš predlog je da ribu premažete puterom i preko stavite 2-3 koluta limuna. Posolite i pobiberite, pa začinite po želji. Zatvorite foliju i stavite na rešetke od rerne. Pecite na 200°C oko 20 minuta. Ovo je super način za pripremu pastrmke jer nema prljavih sudova. Takođe, ako želite dodajte i malo suvog grožđa koji riba daje taj slatki ukus. 

BONUS VIDEO: 

Kako se čisiti riba Instagram/pp_recepti_kbzu

Izvor: Stvar ukusa