Za Badnje veče trpeza treba da bude posna, pa je naša preporuka da napravite fantastičnu pastrmku iz rerne. Proces nije komplikovan, samo je prelijte marinadom, a onda preko stavite kriške margarina, pa ispečete. Ali, najbitnije je da ribu prvo očitsitite i dobro operete, kao i da je osušite ubrusama. Bitno je da riba bude skroz suva, jer će se tako stvoriti hraskava kora. Mirisna i aromatična, a servirajte je sa prebrancem i krompir salatom.
- Sastojci:
- 6 pastrmki
- 350 ml belog vina
- 2 veze peršuna
- sok od 1 limuna
- kriške limuna
- 5 čenova belog luka
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica ruzmarina
- 1 kašičica slatke paprike
- 6 kašika ulja
- 80 g maragarina
- povrće po želji
Priprema:
Ribu presecite po dužini, pa je očistite, operite i dobro osušite. Posolite je i pobiberite, spolja i iznutra. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru nekih pola sata. U vino dodajte seckani peršun, mleveni beli luk, limunov sok, začine i ulje. Promešajte, pa posolite i pobiberite po ukusu. U sredinu ribe sipajte malo marinade, pa je ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Preostalom marinadom prelijte pastrmke sa obe strane. Preko stavite kriške limuna, kao i margarin. Poređajte seckano povrće po želji. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 30-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem