Za Badnje veče trpeza treba da bude posna, pa je naša preporuka da napravite fantastičnu pastrmku iz rerne. Proces nije komplikovan, samo je prelijte marinadom, a onda preko stavite kriške margarina, pa ispečete. Ali, najbitnije je da ribu prvo očitsitite i dobro operete, kao i da je osušite ubrusama. Bitno je da riba bude skroz suva, jer će se tako stvoriti hraskava kora. Mirisna i aromatična, a servirajte je sa prebrancem i krompir salatom

  • Sastojci: 
  • 6 pastrmki
  • 350 ml belog vina
  • 2 veze peršuna 
  • sok od 1 limuna 
  • kriške limuna 
  • 5 čenova belog luka
  • 1 kašičica bosiljka 
  • 1 kašičica ruzmarina
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 6 kašika ulja
  • 80 g maragarina 
  • povrće po želji

Priprema:
Ribu presecite po dužini, pa je očistite, operite i dobro osušite. Posolite je i pobiberite, spolja i iznutra. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru nekih pola sata. U vino dodajte seckani peršun, mleveni beli luk, limunov sok, začine i ulje. Promešajte, pa posolite i pobiberite po ukusu. U sredinu ribe sipajte malo marinade, pa je ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Preostalom marinadom prelijte pastrmke sa obe strane. Preko stavite kriške limuna, kao i margarin. Poređajte seckano povrće po želji. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 30-40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE