U toku je Božićni post i na meniju se često nalazi riba. Ona nije komplikovana za spremanje i ne zahteva puno vremena, ali postoje neke "cake" koje će pomoći da uvek bude savršenog ukusa i da kožica bude hrskava. Ako za Badnje veče pripremate filete ribe u nastavku teksta pročitajte šta je profesionalna kuvarica Kejt MekKju otkrila.
Riba nije tako ukusna ako kožica nije hrskava i ako vam se zalepi za tiganj, a postoji jednostavna trik koji će onemogućiti da se to desi. Filete dobro začinite (može po želji), a zatim ih stavite u tiganj koji ste malo nauljili. Potrebno je da stranu gde je kora prvo ispečete, a bitna je stvar da ribu ne okrećete više od jednom. Kada je stavite u tiganj sačekajte da se donja strana isprži, pa nekom tankom lopaticom okrenite na drugu stranu. Kada je dobro ispržena neće se lepiti. Riba je gotova kada se isprži i druga strana.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus