Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA RIBA IMA HRSKAVU KORU, A DA SE NE PREPEČE: Profesionalna kuvarica otkrila sjajan trik za koji mnogi ne znaju

Brzo i lako spremite najepše filete ribe za Badnje veče.

 Kako da se riba ne zalepi za tiganj i da ima hrskavu koru Izvor: Shutterstock

U toku je Božićni post i na meniju se često nalazi riba. Ona nije komplikovana za spremanje i ne zahteva puno vremena, ali postoje neke "cake" koje će pomoći da uvek bude savršenog ukusa i da kožica bude hrskava. Ako za Badnje veče pripremate filete ribe u nastavku teksta pročitajte šta je profesionalna kuvarica Kejt MekKju otkrila

Riba nije tako ukusna ako kožica nije hrskava i ako vam se zalepi za tiganj, a postoji jednostavna trik koji će onemogućiti da se to desi. Filete dobro začinite (može po želji), a zatim ih stavite u tiganj koji ste malo nauljili. Potrebno je da stranu gde je kora prvo ispečete, a bitna je stvar da ribu ne okrećete više od jednom. Kada je stavite u tiganj sačekajte da se donja strana isprži, pa nekom tankom lopaticom okrenite na drugu stranu. Kada je dobro ispržena neće se lepiti. Riba je gotova kada se isprži i druga strana.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti