Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TAJNA NAJMEKŠIH KNEDLI ZA SUPU JE U 2 SASTOJKA: Ne raspadaju se - ovaj recept svi žele

Napravite pravu domaćinsku supu sa knedlama koja uspeva iz prvog pokušaja.

 Knedle za supu Izvor: Stvar Ukusa

Nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez pileće supe ili one sa knedlama. Svaka domaćica kada krene da kuva nauči da pravi supu koja je poprilično jednostavna, ali knedle za supu umeju da budu komplikovane. Često ispadnu tvrde ili se raspadnu, ali u moru recepata za savršene knedle predlažemo vam jedan od najboljih. Uspeva iz prve, a tajna je u dva najobičnija sastojka. Obavezno u smesu za knedle dodajte jogurt i istopljenu mast, jer će tako one biti mekane i neće se raspadati i lepiti. I još jedna stvar je bitna kod pripreme knedli, a to je jaje uvek mutite razdvojeno, a to znači belance i žumance zasebno. 

  • Sastojci: 
  • 50 g kukuruznog brašna
  • 40 g griza 
  • 80 ml jogurta 
  • 1/4 kašičice soli
  • prstohvat šećera 
  • 1 jaje 
  • 1 kašika masti 

Priprema:

Odvojite žumance i belance, pa žumance umutite sa šećerom. Belanca posolite i umutite u čvrst šne, pa u njega dodajte žumance.  Lagano sjednite i sipajte jogurt, prosejano kukuruzno brašno i griz, istopljenu mast i lepo promešajte. Uzmite dve kašičice i stavite smesu između, pa oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:18
Supa za mršavljenje
Izvor: TikTok/lexbabbcpt
Izvor: TikTok/lexbabbcpt

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mica

Свашта...правите филозофију од класичне ствари...узмем пола виљушке масти и мало улупам,затим додам 1-2 цела јаја ,мало посолим и заједно улупам још мало, Е САД ЈЕ ЦАКА У ГРИЗУ...постепено додајем,да буде густо као гушћи јогурт, и да одстоји 10-15 мин да гриз мало набубри.У кипућу воду спуштам кнедле, 2/3 кашичице ...буду дивне,меке,пет пута минимум увећане...кувам прилично још,30-40 мин,да буду баш меке унутра,зато их спуштам у воду кад је месо на пола кувања...ништа више,тако је просто...штос је у гризу...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti